91% din populația din Beijing, vaccinată contra COVID-19

Campanie vaccinare
Aproape 91% dintre locuitorii adulți ai Beijingului au fost vaccinați împotriva COVID-19, conform datelor publicate de autoritățile locale, în contextul în care China face eforturi de a-și extinde campania de vaccinare la nivel național.

Aproximativ 17,7 milioane de persoane, adică 90.8% dintre locuitorii adulți ai Beijingului, au fost vaccinați contra COVID-19 până la data de 21 iulie, au anunțat astăzi autoritățile locale. Beijingul are o populație totală de 21,9 milioane de locuitori. Procentul de vaccinare raportat la populația totală a Beijingului este de 80,8%.
Alte orașe mari din China au atins de asemenea rate importante de vaccinare, în Shanghai fiind vaccinată 80% din populație, iar la Wuhan, 77%.

China a anunțat joi că până la data de 21 iulie au fost administrate 1,49 de miliarde de doze de vaccin, dar nu a precizat ce procent din populația totală a țării a fost vaccinată complet.

Ritmul campaniei de vaccinare în China a încetinit în cursul lunii iulie până la o medie de aproximativ 11,8 milioane de doze pe zi, prin comparație cu o medie zilnică de aproape 20 de milioane ce se înregistra în luna iunie, notează Reuters.

Numărul vaccinărilor din unele provincii a rămas mult în urma marilor orașe. Astfel, în provincia nordică Shanxi s-au vaccinat 46,7% din populația adultă, iar în provincia estică Zhejiang, procentul vaccinaților este de 49.8%. Autoritățile din Shanxi și-au propus să atingă un nivel de vaccinare de cel puțin 91,2% pentru persoanele de peste 12 ani, până la sfârșitul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel