9 alimente pe care le consumă în fiecare zi cei mai longevivi oameni din lume

Dieta
Acestea sunt câteva alimente populare în regiunile care conțin cel mai mare număr de centenari.

Regiuni precum Sardinia în Itaia, Okinawa în Japonia, Ikaria în Grecia, Nicoya în Costa Rica și Loma Linda în California sunt recunoscute pentru alimentația specifică, extrem de sănătoasă și pentru cei mai longevivi oameni.

Iată câteva dintre alimentele pe care aceștia le consumă în mod regulat.

1 Avocado

Avocado este de ajutor în scăderea colesterolului și conține cu 30% mai mult potasiu decât bananele. De asemenea, s-a descoperit că avocado ajută la gestionarea greutății și la reducerea riscului de obezitate și diabet de tip 2.

2 Fasole

Fasolea este un aliment de bază și oferă cantități utile de fibre și alți nutrienți care ajută la combaterea bolilor. De exemplu, fasolea neagră este o parte normală a dietei zilnice în Ikaria, Grecia, și s-a descoperit că aceste fasole au proprietăți anticancer, sănătoase pentru inima și antidiabet.

3 Usturoi

Comunitatea din Okinawa, Japonia, mănâncă usturoi în mod regulat. National Geographic afirmă că usturoiul este unul dintre „cele mai puternice medicamente ale naturii” și a fost asociat cu reducerea riscului de apariție a anumitor boli care apar de obicei pe măsură ce îmbătrânești.

Mai precis, un raport de la Antioxidants spune că usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și este cunoscut că ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer, diabet și boli cardiovasculare.

4 Cartofi

Cartofii albi sunt un aliment de bază pentru cei care locuiesc în Ikaria, Grecia, iar cartofii dulci violet (numiți imo) sunt consumați în mod regulat în Okinawa, Japonia.

Cartofii dulci mov conțin o substanță fitochimică numită antociani, despre care se știe că ajută la prevenirea bolilor. Cartofii dulci sunt, de asemenea, bogați în vitamina A, B6, C, potasiu și fibre.

În timp ce unii oameni presupun că cartofii albi nu sunt sănătoși din cauza conținutului lor ridicat de carbohidrați, aceștia ajută la gestionarea și prevenirea diabetului, ajutând în același timp la menținerea nivelului scăzut al tensiunii arteriale.

5 Ulei de măsline

Ikarienilor le place să folosească uleiul de măsline în fiecare zi. Un raport publicat în Nutrients a constatat că uleiul de măsline extravirgin are o listă lungă de beneficii dovedite pentru sănătate, motiv pentru care mulți oameni din Marea Mediterană, unde EVOO este utilizat pe scară largă, se află printre cei mai sănătoși oameni din lume.

De exemplu, s-a descoperit că uleiul de măsline ajută la gestionarea greutății, ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce riscul anumitor tipuri de cancer și contribuie la sănătatea generală prin proprietățile sale antiinflamatorii.

6 Somon

Somonul și alți pești grasi sunt consumați în mod obișnuit de locuitorii din Loma Linda, chiar și de cei din comunitate care sunt pe bază de plante.

Somonul conține niveluri ridicate de acizi grași omega-3, despre care s-a descoperit că ajută la sănătatea inimii și la scăderea riscului de boli cardiovasculare, precum și la reducerea nivelurilor cronice de inflamație.

7 Pâine

Sardinia, Italia este o altă regiune cunoscută sub numele de Zona Albastră, iar oamenii din comunitate consumă alimente precum lapte de capră, pâine, năut.

Pâinea lor cu aluat este făcută cu grâu integral și lactobacili vii. Potrivit caracteristicii din National Geographic, procesul sardinienilor de coacere aluat ajută la transformarea zahărului și a glucozei în acid lactic. Acest proces scade indicele glicemic, ceea ce înseamnă că veți rămâne satul mai mult și zahărul din sânge nu va crește.

8 Roșii

Sardinii își iubesc și roșiile și le folosesc în câteva dintre felurile lor de mâncare. Roșiile conțin licopen, care este un antioxidant cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, precum și pentru capacitatea sa de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea riscului de sindrom metabolic și accident vascular cerebral, precum și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii.

Mai exact, roșiile cherry conțin niveluri mai ridicate de beta caroten, despre care cercetările au descoperit că poate ajuta la scăderea riscului de dezvoltare a tumorilor legate de cancerul de prostată.

9 Vin

Da, multe regiuni din Zona Albastră consumă zilnic pahare de vin roșu ca parte a dietei lor sănătoase. Potrivit site-ului oficial Blue Zones, mulți oameni din aceste regiuni beau aproximativ două pahare pe zi, iar sardinii beau un anumit vin roșu numit vin Cannonau.

Unele studii de cercetare susțin acest lucru cu concluzia că vinul roșu poate fi benefic pentru sănătatea inimii datorită conținutului de antioxidanți și polifenoli.

Desigur, cu orice alcool, moderația este cheia și ar trebui să discutați întotdeauna cu un medic despre orice întrebări pe care le puteți avea.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel