9 alimente care reduc stresul și anxietatea pe care trebuie să le consumi

9 alimente care reduc stresul și anxietatea - Foto: Freepick
9 alimente pe care trebuie să le consumați, care vă ajută să faceți față ritmului agitat și stresului.

Dacă doriți să fiți plini de energie și să faceți față stresului, aceste 9 alimente nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentație.

De altfel, o alimentație sănătoasă și un stil de viață corect previne îmbătrânirea pielii, restabilește și funcționalitatea corectă a organismului și vă ajută să faceți față stresului.

Dieta occidentală, efecte nocive asupra imunității. Medic: Microbiota nu iubește zahărul

Iată care sunt cele 9 alimente, pe care trebuie să le consumați dacă doriți să rămâneți plini de energie și să nu vă mai stresați

Somon. Acest pește este recomandat pentru stări de depresie, deoarece conţine acizi graşi şi vitamina B12. Cercetătorii au descoperit că peroanele care au mâncat carne de somon de trei ori pe săptămână, timp de cinci luni, au experimentat mai puțin stres decât cei care au preferat carnea de pui, porc sau vită. În plus, ritmul cardiac s-a îmbunătățit.

Mușețel. În mod tradițional, se crede că ceaiul de mușețel ajută la calmarea nervilor, iar  înțelepciunea populară este susținută de știință. Mușețelul este bogat în antioxidanți care reduc inflamaţiile. Persoanele care consumă, dimineața, ceai de mușețel simt o reducere a simptomelor de depresie și anxietate.

Ciocolata. Faptul că ciocolata reduce stresul și reprezintă un „hormon al fericirii” este cunoscut de toată lumea. În plus, ciocolata neagră conține flavonol. Ciocolata ajută la declanşarea secreţiei endorfinelor denumite şi moleculele fericirii.

Slăbitul, imposibil cu medicamente ”miraculoase”. Medic: Și cu slana în pod și cu mațul în bârnă nu se poate

Seminţele de floarea soarelui şi nucile ajută la menţinerea stării de calm şi la evitarea furiei necontrolate.

Turmericul este un condiment, care conține un compus numit curcumină. Este foarte util pentru a susține sănătatea creierului și a preveni tulburările de anxietate. De asemenea, curcumina are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care au efect bun asupra celulelor creierului, relatează lifehacker.ru.

Bananele sunt bogate în triptofan, un aminoacid implicat în producerea serotoninei în organism. Aceasta înseamnă că bananele contribuie la relaxare și la ameliorarea anxietății. De asemenea, bananele conțin magneziu și potasiu, a căror lipsă din organism duce la stres.

Cerealele integrale sunt o sursă bună de energie, acestea menţin organismul alert şi concentrat, ajutând totodată la o mai bună capacitate de memorare.

Fructele cu multiple beneficii pentru sănătate. Bilic: Dacă te iei după aspect, nu dai doi bani pe ele

Ouăle sunt o sursă foarte versatilă de aminoacizi. Fie omletă, ochiuri sau fierte, ouăle vor oferi 18 grame de proteine. În comparație cu alte surse de proteine, proteinele din ouă au cel mai mare procent de aminoacizi esențiali.

Albușurile de ou pot fi o modalitate grozavă pentru a-ți crește conținutul de proteine într-o dietă restrictivă energetic, însă gălbenușul de ou oferă, de asemenea, micronutrienți vitali precum seleniu și vitamine B.  

Ceaiul verde conţine un antioxidant care promovează sănătatea creierului și reduce anxietatea. În plus, băutura conține L-teanină, un agent neuroprotector și de îmbunătățire cognitivă. Ceaiul verde îmbunătățește producția de dopamină și serotonină. Persoanele care au consumat L-teanină au demonstrat o reducere a răspunsurilor la stres psihologic și anxietate și o normalizare a ritmului cardiac. În plus, L-teanina reduce  nivelului de cortizol, denumit hormonul stresului.

Cum știi dacă ai anxietate. Semnele care fac diferența între anxietate și depresie

 

Mulți oameni se confruntă cu anxietatea la un moment dat în viața lor. De fapt, anxietatea este un răspuns foarte normal la evenimente stresante din viața de zi cu zi, cum ar fi mutarea, schimbarea locului de muncă sau problemele financiare.

Cu toate acestea, atunci când simptomele anxietății devin mai mari decât evenimentele care le-au declanșat și încep să interfereze cu viața ta, acestea ar putea fi semnele unei tulburări de anxietate.

Recunoașterea simptomelor este primul pas spre vindecare.

Care sunt simptomele anxietății

Tulburările de anxietate pot implica o varietate de simptome. Unul dintre cele mai frecvente simptome este îngrijorarea excesivă și intruzivă care perturbă funcționarea zilnică. Alte semne includ:

- agitație

- neliniște

- oboseală

- dificultăți de concentrare

- iritabilitate

- mușchi încordați

- probleme de somn

Atacurile de panică recurente pot indica o tulburare de panică, teama și evitarea situațiilor sociale ar putea indica o tulburare de anxietate socială, iar fobiile extreme ar putea fi un semn al tulburărilor de fobie specifică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel