9 alimente care ajută la reducerea tensiunii arteriale

Fructe și legume    Foto: Pixabay
Iată nouă alimente care respectă liniile directoare DASH Diet și pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Dieta este foarte importantă autnci când vine vorba depsre hipertensiunea arterială. Iată nouă alimente care ajută la scăderea hipertensiunii.

Afine

Fie că le aruncați într-un smoothie, deasupra iaurtului sau pur și simplu să le savurați ca atare, adăugarea de afine proaspete sau congelate în dieta dvs. poate fi o modalitate delicioasă de a susține tensiunea arterială sănătoasă.

Într-un studiu, subiecții cu hipertensiune arterială pre și stadiul 1 au consumat fie afine, fie placebo în fiecare zi timp de 8 săptămâni. După două luni, rezultatele au arătat că cei care au consumat afine (consumate sub formă de pulbere de afine liofilizate) au prezentat o reducere cu 5,1% și cu 6,3% a tensiunii arteriale sistolice medii și, respectiv, a tensiunii arteriale diastolice. Nu au existat scăderi semnificative în grupul de control

Nuci

Un studiu publicat în Nutriție, metabolism și boli cardiovasculare a constatat că persoanele care consumă nuci au tensiune diastolică mai mică, precum și circumferința taliei și obezitatea abdominală. Funcția diastolică normală este importantă deoarece duce la scăderea tensiunii arteriale diastolice , care încetinește progresia către insuficiență cardiacă.

În plus, rezultatele unui studiu clinic din 2019 au sugerat că consumul de nuci ca parte a unei diete cu conținut scăzut de grăsimi saturate poate contribui, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale centrale.

Suc natural de portocale 100%

Dacă aveți un pahar de suc de portocale 100% la micul dejun, știți că acesta conține în mod natural potasiu - un nutrient care este subliniat în dieta DASH. Cum afectează potasiul tensiunea arterială crescută? Veți obține, de asemenea, o mulțime de flavonoid numit hesperidin, care se găsește în alimente citrice. Hesperidina poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune.

Pepene

Plin de potasiu, l-citrulină și licopen, pepenele verde oferă o trifectă de caracteristici sănătoase pentru inimă. De fapt, consumul de pepene verde a fost legat în mod specific de o scădere a tensiunii arteriale sistolice și diastolice

L-citrulina este un aminoacid care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la anumite persoane.Licopenul, un antioxidant care este responsabil pentru a da pepene verde nuanța roșu-roz, este legat de un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale crescute, printre alte rezultate cardiovasculare pozitive.

Pere

Indiferent de varietatea lor, consumul regulat de pere poate îmbunătăți tensiunea arterială la bărbați și femei (45-65 de ani) cu sindrom metabolic. Conform datelor publicate în Food and Function, 12 săptămâni de consum zilnic de pere au arătat beneficii pentru tensiunea arterială sistolică și presiunea pulsului (diferența dintre tensiunea arterială sistolică și diastolică) .

În plus, datele din trei studii mari, pe termen lung, care au urmărit peste 187.000 de persoane pentru o medie de peste 20 de ani, au arătat că persoanele care au consumat mai multe fructe întregi - în special mere, pere, struguri și stafide - au avut mai puține șanse să se dezvolte tensiunea arterială decât cei care le-au mâncat rar.

Pește gras

Peștele gras, cum ar fi somonul și păstrăvul, sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3 care pot juca un rol în reducerea nivelului tensiunii arteriale pentru mulți oameni.

În 2018, Asociația Americană a Inimii (AHA) a sfătuit că consumul de 1-2 mese de fructe de mare pe săptămână le poate ajuta pe oameni să-și reducă riscul de rezultate cardiace negative și să-i ajute să mențină presiunea sanguină sănătoasă.

Lintea

Lintea este bogată în substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, cum ar fi potasiu și magneziu. Într-un studiu de revizuire, cercetătorii au descoperit că atunci când oamenii au schimbat alte alimente din dietă cu linte și fasole, tensiunea arterială sistolică a scăzut.

Iaurt

Produsele lactate precum iaurtul sunt bogate în  substanțe nutritive cheie, cum ar fi potasiu și calciu, care susțin sănătatea inimii. Într-un studiu de revizuire, cercetătorii au descoperit că consumul a 3 porții de lactate pe zi a fost asociat cu un risc redus cu 13% de a dezvolta tensiune arterială crescută.

Atunci când alegeți iaurtul, alegeți opțiuni care nu conțin zahăr adăugat. Pentru un pic de gust dulce și un stimul nutritiv, adăugați niște fructe.

Curcumă

Curcuma (turmericul) poate avea un loc într-o dietă sănătoasă pentru inimă dacă este consumată în cantități potrivite și pentru o anumită perioadă de timp.

Conform unei meta-analize publicate în Cercetarea farmacologică, consumul de curcumină  poate îmbunătăți tensiunea arterială sistolică atunci când este administrat pe durate lungi.

Puteți adăuga turmeric la diferite feluri de mâncare, puteți bea ca ceai sau chiar să îl luați sub formă de supliment. Rețineți! Condimentul poate interacționa cu anumite medicamente. Consultați-vă medicul  înainte de a o adăuga la dieta dumneavoastră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel