8 simptome care trădează diabetul: nu ar trebui să le ignori

Diabet
Medicul Vasi Rădulescu a prezentat opt simptome timpurii ale diabetului. 

Diabetul de tip 2 este o afecțiune ce apare frecvent în ultimii ani, în special ca urmare a stilului de viață și a alimentației în stil occidental. Medicul Vasi Rădulescu a prezentat pe blogul său personal care sunt primele simptome care ar trebui să ne dea de gândit.

Iată ce spune el:

Diabetul de tip 2 face ca nivelul de zahăr din sânge să devină prea ridicat. Recunoașterea semnelor și simptomelor timpurii ale acestei afecțiuni cronice poate face ca o persoană să primească tratament mai devreme, ceea ce reduce riscul de complicații grave.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune comună. Un raport din 2017 al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a constatat că 30,3 milioane de adulți din Statele Unite au diabet. Raportul a estimat, de asemenea, că alți 84,1 milioane de adulți din SUA au prediabet.

Persoanele cu prediabet au niveluri de zahăr în sânge mai mari decât cele normale, dar medicii nu consideră că au încă diabet. Potrivit sursei CDC, persoanele cu prediabet dezvoltă adesea diabet de tip 2 în termen de 5 ani dacă nu primesc tratament.

Debutul diabetului de tip 2 poate fi gradual, iar simptomele pot fi ușoare în primele etape. Prin urmare, este posibil ca mulți oameni să nu-și dea seama că au această afecțiune.

În acest articol, analizăm semnele și simptomele timpurii ale diabetului de tip 2 și importanța diagnosticării timpurii. De asemenea, discutăm despre factorii de risc pentru dezvoltarea acestei afecțiuni.

Semnele și simptomele timpurii ale diabetului de tip 2 pot include:

Urinare frecventă
Atunci când nivelul de zahăr din sânge este ridicat, rinichii încearcă să elimine excesul de zahăr prin filtrarea acestuia din sânge. Acest lucru poate duce la nevoia unei persoane de a urina mai frecvent, în special noaptea.

Setea crescută
Urinarea frecventă care este necesară pentru a elimina excesul de zahăr din sânge poate duce la pierderea de apă suplimentară de către organism. În timp, acest lucru poate provoca deshidratare și poate duce la faptul că o persoană se simte mai însetată decât de obicei.

Senzația de foame permanentă
Adesea, persoanele cu diabet zaharat nu obțin suficientă energie din alimentele pe care le consumă.

Sistemul digestiv descompune alimentele într-un zahăr simplu numit glucoză, pe care organismul îl folosește drept combustibil. La persoanele cu diabet, nu suficientă glucoză trece din fluxul sanguin în celulele organismului.
Ca urmare, persoanele cu diabet de tip 2 se simt adesea în mod constant înfometate, indiferent cât de recent au mâncat.Senzația de oboseală foarte mare

Diabetul de tip 2 poate avea un impact asupra nivelului de energie al unei persoane și o poate face să se simtă foarte obosită sau obosită. Această oboseală apare ca urmare a faptului că zahărul se deplasează insuficient din fluxul sanguin în celulele organismului.

Vedere încețoșată
Un exces de zahăr în sânge poate deteriora micile vase de sânge din ochi, ceea ce poate provoca vedere încețoșată. Această vedere încețoșată poate apărea la unul sau la ambii ochi și poate apărea și dispărea.
Dacă o persoană cu diabet rămâne fără tratament, deteriorarea acestor vase de sânge poate deveni mai severă, iar în cele din urmă poate apărea pierderea permanentă a vederii.

Vindecarea lentă a tăieturilor și rănilor
Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot deteriora nervii și vasele de sânge ale organismului, ceea ce poate afecta circulația sângelui. Ca urmare, chiar și tăieturile și rănile mici pot dura săptămâni sau luni pentru a se vindeca. Vindecarea lentă a rănilor crește, de asemenea, riscul de infecție.

Furnicături, amorțeală sau dureri la nivelul mâinilor sau picioarelor
Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate afecta circulația sângelui și poate afecta nervii organismului. La persoanele cu diabet de tip 2, acest lucru poate duce la durere sau la o senzație de furnicături sau amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor.
Această afecțiune este cunoscută sub numele de neuropatie și se poate agrava în timp și poate duce la complicații mai grave dacă o persoană nu primește tratament pentru diabetul său.

Pete închise la culoare
Petele pe piele care se formează pe pliurile gâtului, la subraț sau în zona inghinală pot însemna, de asemenea, un risc mai mare de diabet. Aceste petece pot fi foarte moi și catifelate la atingere.
Această afecțiune a pielii este cunoscută sub numele de acanthosis nigricans.

Mâncărimi și infecții cu ciuperci
Excesul de zahăr din sânge și urină oferă hrană pentru drojdie, ceea ce poate duce la infecții. Infecțiile cu ciuperci tind să apară pe zonele calde și umede ale pielii, cum ar fi gura, zonele genitale și axilele.
Zonele afectate sunt, de obicei, mâncărime, dar o persoană poate prezenta, de asemenea, arsuri, roșeață și durere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel