Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Peste 7 milioane dintre aceste decese sunt rezultatul consumului direct de tutun, în timp ce aproximativ 1,2 milioane sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la fumatul pasiv.
„Nu ne mai punem problema dacă alternativele fără fum sunt mai bune decât țigaretele, ci ne întrebăm cu cât sunt mai bune”, a declarat Jacek Olczak, CEO Philip Morris International într-o conferință transmisă online.
În fumul de țigară rezultat prin ardere, specialiștii au identificat mai mult de 6.000 de substanțe chimice sau „constituenți ai fumului”. Autoritățile de sănătate publică au clasificat aproximativ 100 dintre acestea drept cauze sau cauze potențiale ale bolilor legate de fumat, cum ar fi cancerul pulmonar, bolile cardiovasculare și emfizemul. Alternativele fără fum scad considerabil tocmai aceste riscuri, iar în țările în care aceste produse au fost acceptate, efectele sunt ușor de evaluat în cifre. În Japonia, doar 12% din populația adultă mai folosește țigările clasice, în vreme ce Suedia are una dintre cele mai mici rate ale mortalității din cauze asociate cu fumatul.
Dacă cei care fumează ar renunța la țigări și ar alege să le înlocuiască definitiv cu alternative fără ardere, riscul deceselor asociate cu fumatul ar scădea de până la 10 ori, susțin reprezentanții din industria tutunului, în urma analizelor realizate pe baza datelor furnizate de OMS. Schimbarea ar putea influența pozitiv nu doar sănătatea individului, ci întregul sistem de sănătate.
Nu doar fumătorii sunt expuși la riscuri. Fumul emis prin ardere afectează și persoanele care sunt expuse pasiv. Fumul de tutun de mediu este o combinație între fumul produs de la capătul aprins al unei țigări și fumul expirat de fumători.
Autoritățile de sănătate publică, inclusiv OMS, au concluzionat că și fumatul pasiv provoacă boli, inclusiv cancer pulmonar și boli de inimă, la adulții nefumători, precum și afecțiuni la copii precum astmul, infecțiile respiratorii, tusea, respirația șuierătoare, otita medie sau chiar sindromul morții subite a sugarului.
Publicul ar trebui să fie informat despre aceste concluzii și ghidat spre alternative mai sănătoase, susțin reprezentanții industriei tutunului, care ridică încă o dată problema lipsei de eficiență a strategiilor actuale de comunicare.
„În ciuda legislației restrictive, a costurilor mari de producție, a interdicțiilor de marketing menite să descurajeze cumpărarea, datele oficiale arată azi că un miliard de oameni din întreaga lume aleg să fumeze. A venit vremea să încercăm o abordare mai inclusivă și mai inovativă, care să marcheze finalul unei epoci”, susține Olczak.
Din 2016, Philip Morris International s-a dedicat misiunii de a renunța la țigarete, cea mai nocivă formă de consum de nicotină. Compania a investit peste 10,5 miliarde de dolari în dezvoltarea și comercializarea de alternative, dar recunoaște că cea mai sănătoasă decizie pentru orice utilizator, mai ales pentru tineri, este să nu se apuce de fumat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
De ce să apelezi la medicamente...
O substanță chimică nou identificată...