7 sfaturi pentru o minte sănătoasă. Recomandări de la Harvard

Experții Harvard susțin că emoțiile pozitive sunt legate de o sănătate mai bună.

Specialiștii vorbesc mereu despre gândirea pozitivă și efectele acesteia. Experții de la Harvard Medical School susțin că ”emoțiile pozitive sunt legate de o sănătate mai bună, o viață mai lungă și o bunăstare mai mare”. Însă, pentru alte persoane, ”furia cronică, îngrijorarea și ostilitatea cresc riscul de a dezvolta boli de inimă”.

Cum poți fi mai fericit zilnic:

* să te simți bine: să cauți emoții și senzații plăcute

* angajarea deplină: urmărirea obiectivelor și activităților care vă implică pe deplin

* făcând bine: căutând sens în afara ta

* recunoștință: exprimarea aprecierii pentru ceea ce ai în viața ta

* savurarea plăcerii: plasarea atenției asupra plăcerii pe măsură ce apare și bucurarea conștientă a experienței pe măsură ce se desfășoară

* fiți atenți: concentrați-vă atenția asupra a ceea ce se întâmplă în acest moment și acceptați-l fără judecată

* compasiunea de sine: consolându-vă la nevoie, luându-vă timp pentru a vă hrăni și construiți motivația pentru a încerca din nou, potrivit Harvard Medical School.

Pentru o viață sănătoasă, medicul cardiolog Vasi Rădulescu recomandă 30 de sfaturi simple pentru o viață mai bună. Dintre acestea amintim: beți apă simplă și cât mai puține lichide care au mult zahăr sau îndulcitori artificiali; verdețurile, legumele și fructele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică; faceți mișcare în fiecare zi. Sedentarismul ucide; decât să aveți puține mese, dar voluminoase, mai bine aveți multe mese, dar în cantități mici; prudență la alcool. Evitați-l sau consumați-l cu moderație; purtați conversații cu cei dragi în fiecare zi. Izolarea e generatoare de boală; simplificați totul în toate registrele vieții; faceți lucruri mărunte în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel