7 persoane din echipa trimisă în Republica Moldova, infectate cu coronavirus

Echipa plecată în Republica Moldova. Foto: Ministerul Sănătății
La sfârșitul lunii aprilie, o echipă formată din cadre medicale și personal auxiliar a fost trimisă în Republica Moldova pentru a veni în ajutorul fraților de peste Prut. Dintre ei, 7 s-au infectat cu coronavirus. 

Pe 27 aprilie, președintele României Klaus Iohannis anunța că o echipă formată din medici și personal medical, dar și personal auxiliar, pleca în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo în lupta cu noul coronavirus, timp de 15 zile. Autoritățile din România au trimis, de asemenea, și echipamente de protecție pentru medici și medicamente, cu echipa în cauză. 

„În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important - credem noi că cel mai important al Republicii Moldova - va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie", spunea, la momentul respectiv, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă. 

Din echipa care a plecat în Republica Moldova, care era formată din 42 de persoane, șapte membri - printre care sunt 3 medici și o asistentă medicală - s-au infectat cu coronavirus, a confirmat oficial Grupul de Comunicare Strategică. Ei au fost testați la întoarcerea din țară. Sunt din Oradea, București și Mureș, sunt specializați în Terapie Intensivă, pneumologie și boli infecțioase. Toți sunt asimptomatici, cu o stare generală bună, și sunt tratați în România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel