Anxietatea nu doar că îți afectează...
Poate părea greu de crezut, dar există aproximativ 2.368 de specii bacteriene care trăiesc doar în buric și cu toate acestea, igiena în această parte a corpului poate să fie ignorată de multe ori.
Buricul nu e singurul curățat greșit în timpul vieții. Mai există și alte părți ale corpului pe care le-am neglijat.
1. Buricul
Majoritatea dintre noi, în general, fie ignoră curățenia buricului, fie îl curăță în mod greșit.
Buricul ar trebui să fie curățat o dată pe săptămână și într-un mod specific.
Cum se curăță?
Scufundă o dischetă de bumbac sau puțină vată în alcool sanitar și folosiți-l pentru a curăța interiorul. Repetați până când tamponul iese curat. Continuați cu un tampon proaspăt, uscat pentru a scăpa de alcoolul de frecare. Evitați să folosiți loțiune pentru corp.
2. Urechile
Acest lucru este de la sine înțeles, dar folosirea degetelor sau a oricărui alt lucru ascuțit pentru a curăța ceara urechii este un ”așa-nu” absolut.
Cum se curăță?
Aplicați câteva picături de ulei pentru copii sau glicerină pentru a înmuia ceara. După 1-2 zile, se toarnă ușor apă caldă cu ajutorul unei pipe prin picurare sau a unei seringi cu cauciuc. Întoarceți capul spre cealaltă parte pentru a lăsa apa să iasă. Ștergeți-l cu un prosop și repetați procesul după cum este necesar.
De asemenea, puteți utiliza un tampon pentru a vă curăța zona exterioară a urechii.
3. Limba
Potrivit experților, răzuirea limbii este cel mai eficient mod de a o curăța. Limba ta trebuie curățată la fel de des ca și dinții.
Cum se curăță?
Așezați un raclet special pentru curățarea limbii sau chiar periuța de dinți în partea din spate a limbii și aduceți-l încet spre exterior cu puțină presiune.
4. Coate
Pentru a evita acumularea de celule moarte ale pielii care vă înnegresc cotul, este recomandat să le exfoliați o dată sau de două ori pe săptămână.
Vă puteți folosi de o perie de acasă sau puteți cumpăra una din magazin, dar cheia aici este să frecați cu mișcare circulară, încet. Prea multă presiune nu va face decât să înrăutățească situația.
5. Scalpul
Acumularea scalpului poate fi cauzată de celulele moarte sau chiar de utilizarea excesivă a produselor pentru păr.
Pentru a-l curăța, clătiți-vă părul complet înainte de a utiliza șamponul. Apoi, amestecați apa cu șamponul și aplicați-l pe zona scalpului.
Dacă utilizați balsam, puneți-l numai pe capetele părului.
6. Fața
Săpunurile și spălările spumante de fapt îți usucă pielea, așa că evită-le.
Folosiți un produs de curățare împreună cu apă călduță pentru a vă spăla fața. Lăsați-l să stea pe față timp de 60-90 de secunde înainte de a-l clăti.
7. Spatele
Spălatul pe spate trebuie să fie cel mai dificil lucru atunci când vine vorba de curățarea corpului. Pentru a vă asigura că o faceți corect, începeți cu periajul uscat. Apoi treceți la spălarea obișnuită folosind o perie lungă sau o bandă de exfoliere, citează tu-stiai.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...