Zgomotul alimentar, o preocupare...
Bananele nu sunt doar o gustare gustoasă și hrănitoare, dar coaja lor capătă din ce în ce mai multă atenție pentru potențialele utilizări în îngrijirea pielii, sănătatea părului, albirea dinților, primul ajutor, curățarea casei, grădinărit și chiar experimente culinare.
Bananele sunt un aliment nutritiv și delicios, bogat în fibre, potasiu și vitamina C dar astăzi abordăm utilitatea ascunsă a cojilor, care de obicei sunt aruncate,
Cojile de banane sunt adesea folosite pentru îngrijirea pielii, inclusiv frecarea lor pe față pentru a lumina și a reduce ridurile, plasarea lor pe ochii închiși pentru a reduce cearcănele, folosirea lor ca hidratant. Acestea pot fi aplicate cicatricile de acnee pentru a le estompa, pot trata psoriazisul pentru că hidratează și ameliorează mâncărimile și pot îndepărta negii prin peste noapte.
Deși aceste sugestii nu sunt susținute de cercetări clinice, studiile sugerează că cojile de banană conțin fenolici, compuși bioactivi precum carotenoizi și polifenoli, precum și extracte cu proprietăți antiinflamatorii. Aceste constatări sunt susținute de diverse studii și nu sunt susținute de cercetări clinice.
Susținătorii produselor naturale pentru sănătate și frumusețe recomandă combinarea cojii de banană cu alte ingrediente pentru a face o mască de păr. Se spune că aceasta face ca părul să strălucească și să devină mai moale.
Ei citează antioxidanții din coaja de banană ca dovadă a acestei afirmații. Pentru a menține un păr sănătos și puternic, acești antioxidanți contracarează radicalii liberi, potrivit Healthline.
Cojile de banane au demonstrat o acțiune antibacteriană împotriva P. gingivalis și A. actinomycetemcomitans, potrivit unei cercetări din 2015. Afecțiunile parodontale, inclusiv parodontitele și gingivitele, sunt exacerbate de aceste bacterii.
Practicanții vindecării naturale afirmă că aplicarea unei coji de banană direct pe dinți este benefică pentru gingii și dinți, în ciuda faptului că această cercetare și alte cercetări nu au examinat această metodă.
În plus, aceștia susțin că dacă faci acest lucru în fiecare zi, timp de o săptămână, s-ar putea să îți albești dinții.
Foto: Freepik @pvproductions
Cojile de banane au proprietăți antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatorii, ceea ce le face utile în medicina populară pentru tratarea arsurilor solare, a erupțiilor de iederă otrăvitoare, a mușcăturilor de insecte, a durerilor de cap și a așchiilor de piele. Acestea pot fi aplicate pe frunte și pe gât, sau pot fi așezate pe așchii timp de 15 minute pentru a le atrage la suprafață.
Cojile de banane pot fi folosite în diverse aplicații casnice, cum ar fi lustruirea și lustruirea frunzelor plantelor de apartament, a pantofilor din piele și a ustensilelor, în loc să fie aruncate la gunoi sau la compost.
Grădinarii ecologici sugerează folosirea cojilor de banane în grădinile lor în diverse scopuri, cum ar fi adăugarea lor în sol pentru hrana viermilor, realizarea unui îngrășământ pentru plante, descurajarea afidelor sub tufele de trandafiri, atragerea fluturilor și compostarea lor.
Cojile de banane pot fi consumate în diverse moduri, cum ar fi prepararea de ceai, chutney, bomboane sau amestecarea într-un smoothie de fructe. Ele pot fi gătite în apă cu zahăr pentru a le carameliza.
Acestea fiind spuse, cojile de banane pot avea beneficii potențiale în industria farmaceutică și alimentară, dar multe metode se bazează pe informații anecdotice sau pe remedii populare. Dacă ai în vedere utilizarea cojilor de banane în scopuri de sănătate sau cosmetice, consultă un medic pentru a discuta soluții naturale suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...