7 localități, în carantină: rata infectărilor a depășit 6 la mie
12 sep, 11:31

Coronavirus   Foto: Pixabay
Șapte localități din județul Satu Mare au intrat în carantină, după ce rata infectărilor a depășit 6 la mia de locuitori.

Șapte localități din județul Satu Mare sunt în carantină, după ce rata infectărilor a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Carantina presupune noi restricții, inclusiv școală online pentru mii de elevi. Nunțile cu peste 1.000 de invitați au fost cauza principală a răspândirii virusului, notează Româniatv.net. În unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit deja 10 cazuri la mie.

Localitățile care au intrat de la miezul nopții în carantină pentru 14 zile sunt: Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

Localnicii spun că au fost multe evenimente, nunți cu mulți participanți, fiind perioada în care vin în concedii cei plecați în străinătate la muncă. 

„Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, spune prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas.

G Ad:

Peste 50.000 de localnici care muncesc în străinătate au revenit în Țara Oașului în August, spun autoritățile. Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri