7 cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când gătești cartofi

Cu un interior pufos, ce se topește în gură, și o crustă crocantă, cartofii copți la cuptor sunt de-a dreptul irezistibili. Însă, ceea ce ar trebui să pară ușor - coacerea unui cartof într-un cuptor fierbinte - poate fi de multe ori un calvar. Iată cele mai mari greșeli pe care le faci atunci când gătești cartofi.    

1. Nu usuci bine cartofii

Imediat după ce ai spălat cartofii, nu-i pune în tavă așa uzi, ci usucă-i bine. Excesul de umiditate se poate infiltra în cartof, în timpul coacerii, împiedicand formarea unei cruste crocante.  

Asigură-te că înțepi cartofii cu o scobitoare. Deși este puțin probabil ca ei să explodeze în cuptor, mai bine previi decât să riști. 

2. Înfășori cartofii în folie

Nu te rușina dacă faci acest lucru - mulți bucătari cred că este cheia cartofului copt perfect. Dar acest obicei distruge partea exterioară a cartofului. Cartoful trebuie să "respire". 

3. Nu le oferi suficientă căldură

Cartofii trebuie gătiți foarte bine, așa că trebuie să te asiguri că aerul fierbinte ajunge la cartofi din toate părțile. Pe cât posibil, așază tava cu cartofi cât mai aproape de flacăra cuptorului. 

4. Cuptorul este prea fierbinte

Încet și ușor, așa trebuie gătiți cartofii copți. Dacă ai timp liber, gătește cartofii la 300 ° F, timp de 90 de minute. Dacă nu, crește temperatura la 450 ° F, timp de 45 de minute. 

5. Nu iei temperatura cartofilor

Folosește un termometru cu sondă pentru a măsura temperatura cartofilor. Trebuie să aibă 100 de grade Celsius. 

6. Îi stropești cu sare și ulei de măsline când sunt nefăcuți

Dacă presari devreme sare și ulei de măsline pe cartofi, este posibil ca ei să nu devină crocanți la exterior. 

În schimb, scoate tava din cuptor și unge-i cu ulei (temperatura cartofilor este de 100 de grade Celsius).

Bagă din nou tava în cuptor timp de 10 minute - temperatura cartofilor nu va urca mai mult de 2 sau 3 grade în acest timp. Uleiul va hidrata coaja cartofilor deshidratați în timpul coacerii lungi, iar sarea va adăuga o aromă delicioasă.

7. Lași cartofii să se răcească înainte de a-i mânca

Spre deosebire de carne, cartofii nu trebuie lăsați să se răcească. Altfel, rețin apa rezultată din aburii lor și vor deveni denși și mai tari. 

Imediat ce ai scos cartofii din cuptor, crestează-i și pune câte un cubuleț de unt. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel