7 articole esențiale care să nu lipsească din geanta de sală. Rezolvă problema uitatului cu această listă simplă

geanta de sala Foto: Freepik @YuliiaKa
Descoperă articolele indispensabile pe care trebuie să le pui în geanta de gimnastică pentru o sesiune de antrenament fără probleme și de succes.

Cei care merg regulat la sală păstrează adesea o geantă de gimnastică în mașină sau în dormitor sau au mai multe genți pregătite pentru diferite antrenamente. Cu toate acestea, când călătorești sau vizitezi o altă sală de sport, este posibil să uiți echipamente esențiale pentru sală.

Pentru a preveni incidente, iată o listă de "must-haves" pentru fiecare geantă de gimnastică. Nu uita să verifici regulile sălii de sport.

Această listă de verificare prezintă elementele esențiale pentru a-ți împacheta geanta de gimnastică, asigurându-te că ai toate lucrurile esențiale pentru antrenament fără a te simți împovărat în timpul deplasării. Este important să păstrezi lista simplă și să te asiguri că ai toate elementele necesare înainte și după antrenament.

Știind cum să împachetezi geanta de gimnastică perfectă, poți merge cu încredere la antrenamente știind că ai tot ce ai nevoie înainte și după sesiune. Urmând această listă de verificare, te poți bucura de o experiență de antrenament mai relaxantă și mai eficientă. Nu uita, cel mai important lucru este să împachetezi cantitatea potrivită de lucruri esențiale pentru rutina ta de antrenament.

Citește și: Metode naturale să crești nivelul de oxid nitric. Are un rol esențial pentru sănătatea cardiovasculară

Încălțăminte

Pentru a-ți asigura o experiență fără probleme la sala de sport, împachetează întotdeauna adidașii mai întâi atunci când îți pregătești geanta de gimnastică. Nu uita șosetele, deoarece sălile de sport percep adesea taxe pentru aceste articole. Atunci când alegi încălțămintea de sală, ia în considerare tipul specific necesar pentru fiecare antrenament.

Adidașii atletici universali sunt grozavi, dar asocierea pantofului potrivit pentru o anumită activitate este benefică. Există încălțăminte la prețuri accesibile, concepută special pentru haltere, antrenament crossfit, escaladă în interior și alergare în interior. Rotirea diferiților pantofi atletici permite un timp de uscare suficient între antrenamente și ajută la evitarea mirosurilor neplăcute ale picioarelor.

Haine adecvate 

Pentru a-ți asigura un antrenament de succes la sală, fă o listă cu ținutele esențiale pentru sală și păstrează-o în telefon sau chiar fizic, în geantă. Amintește-ți să împachetezi articole esențiale, cum ar fi lenjerie de corp curată, șosete de gimnastică proaspete, costum de baie, cască de baie și ochelari de protecție, pentru a preveni rănile în funcție de sportul practicat.

Împachetarea unei bluze și a unor pantaloni de antrenament, cum ar fi pantaloni scurți, pantaloni de trening sau jambiere, poate ajuta, de asemenea, la prevenirea bășicilor și a iritațiilor. Nu uita să împachetezi aceste articole cât mai curând posibil pentru a evita să uiți echipamentul esențial.

Vezi și: Activități simple care pot trata depresia la fel ca terapia. Ce să faci când nu ai motivație

Foto: Freepik

Prosop

Pentru a te asigura că ai un prosop curat după antrenament, adu propriul prosop de acasă. Companiile de fitness și wellness oferă prosoape compacte din microfibră, perfecte pentru a fi folosite în deplasare.

Unele săli de sport necesită prosoape de gimnastică, deoarece umezeala lăsată în urmă ar putea fi resimțită de alte persoane care folosesc echipamentele. Folosirea unui prosop de sală de gimnastică nu este doar igienică, ci și de bune maniere.

Prosoapele din bumbac sunt cele mai bune pentru sala de gimnastică datorită fibrelor absorbante și a timpului de uscare rapidă. Prosoapele din microfibre sunt, de asemenea, convenabile, deoarece se usucă mai repede. Prosoapele răcoritoare reduc temperatura și absorb transpirația.

Majoritatea sălilor de sport oferă prosoape curate, dar unii preferă să le folosească pe ale lor. Dacă te îngrijorează transpirația și microbii, adu dezinfectant pentru mâini și spray-uri antibacteriene pentru a curăța echipamentul înainte și după utilizare.

Sticlă de apă

În timpul antrenamentelor, este esențial să te menții hidratat, având la îndemână o sticlă de apă reutilizabilă. Aceste sticle sunt prietenoase cu mediul înconjurător și îți pot păstra apa mai rece pentru mai mult timp, până la 24 de ore. Prețurile sticlelor variază și este recomandat să alegi plasticul non-toxic bisfenol A (BPA) pentru sticlele de plastic reutilizabile. Sticlele mai noi, sigilate în vid, ar trebui să nu aibă condens, iar sticlele de sticlă ar trebui să aibă capace etanșe și manșoane de protecție pentru a preveni spargerea.

Căști

O pereche bună de căști este crucială pentru orice experiență la sala de sport, deoarece poate avea un impact semnificativ asupra calității antrenamentului. Indiferent dacă preferi căștile mici sau mai mari, asigură-te că îți aduci perechea preferată.

Muzica te poate ajuta să intri în zona mentală potrivită și să găești un ritm al antrenamentului, așa că adu telefonul mobil sau playerul muzical. Asigurați-te că dispozitivul are o autonomie suficientă pentru antrenament. Transportă în siguranță dispozitivul și păstrează-l uscat în timpul antrenamentului. VeryWellFit recomandă să opteazi pentru modele fără fir și rezistente la transpirație.

Articole de igienă personală

Igiena este crucială pentru orice sală de gimnastică sau antrenament, deoarece previne piciorul atletului și alte infecții din vestiar. Pentru a menține igiena, ia în considerare posibilitatea de a avea o listă de articole esențiale de îngrijire personală, cum ar fi spray antifungic, prosop de baie, uscător de păr, cremă hidratantă pentru corp și față, pieptene sau perie de păr, deodorant, lenjerie de corp suplimentară, machiaj, produse menstruale, șampon și balsam, sandale de duș sau flip-flops, săpun sau soluție de spălare a corpului, lentile de contact de rezervă și o lavetă sau o perie de spălat.

O geantă de călătorie dedicată poate fi utilă pentru depozitarea acestor articole. Pentru clătiri rapide, împachetează o geantă mică de machiaj cu articole esențiale pentru duș, inclusiv șampoane și balsamuri de întărire și o soluție de spălare a corpului fie parfumată, fie simplă. Șervețelele de curățare sunt esențiale pentru îndepărtarea transpirației și a machiajului, acționând ca un neutralizator de mirosuri. Un deodorant ușor parfumat este, de asemenea, esențial pentru a ține la distanțămirosurile neplacăute înainte, după și în timpul antrenamentelor. Alege o formulă vegană sau o opțiune de rezistență clinică pentru deodorantul tău.

Gustare

Păstrează câteva batoane energizante în geanta de gimnastică pentru gustări înainte sau după efort. Batoanele bogate în carbohidrați sunt cele mai bune pentru alimentarea înainte de antrenament, în timp ce batoanele bogate în proteine sunt ideale pentru recuperarea după antrenament. O gustare ușoară, plină de proteine, cum ar fi un baton proteic, nuci sau fructe, poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare și la menținerea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă nu vrei să cumperi batoane scumpe din comerț, găsești rețete simple pentru a-ți face propriile batoane proteice acasă, unde știi ce pui în ele și pe care le poți ajusta după bunul plac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel