Urmărește dezbaterea live

7 alimente care-ți apără corpul de inflamație și boli

Ceaiul verde, ardeiul și uleiul de măsline se numără printre acele alimente care ne apără organismul de inflamație.

Inflamația cronică poate duce la boală, iar stresul, nivelurile scăzute de activitate și alimentele care provoacă inflamație cresc riscul. Însă, sunt o serie de alimente care reduc considerabil riscul de inflamație cronică.

Acestea sunt:

Broccoli - extrem de hrănitor, broccoli o legumă cruciferă din familia conopidei și a varzei. Cercetările au arătat că consumul multor legume crucifere este asociat cu un risc scăzut de boli de inimă și cancer. Acest lucru poate fi legat de efectele antiinflamatorii ale antioxidanților pe care îi conțin.

Ceai verde - este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le puteți consuma. Cercetările au constatat că consumul acestuia este asociat cu un risc redus de boli de inimă, cancer, boala Alzheimer, obezitate și alte afecțiuni. Multe dintre beneficiile sale se datorează proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, în special unei substanțe numite epigalocatechin-3-galat (EGCG).

Ardei - cei grași și ardeii iuți sunt bogați în vitamina C și antioxidanti care au efecte antiinflamatorii puternice. Ardeii gras conține și antioxidantul quercetină, care poate reduce inflamația asociată cu bolile cronice, cum ar fi diabetul. Ardeii iute contribuie la o îmbătrânire mai sănătoasă.

Ciuperci – sunt foarte sărace în calorii și bogate în seleniu, cupru și toate vitaminele B. Mai conțin fenoli și alți antioxidanți care oferă protecție antiinflamatoare. Un studiu a constatat că gătitul ciupercilor a scăzut semnificativ compușii lor antiinflamatori. Astfel, cel mai bine ar fi să le consumați crude sau ușor fierte.

Strugurii - pot scădea riscul apariției mai multor boli, inclusiv boli de inimă, diabet, obezitate, Alzheimer și tulburări oculare. Sunt una dintre cele mai bune surse de resveratrol, un alt compus antioxidant care are multe beneficii pentru sănătate. Studiile arată că resveratrolul poate proteja inima împotriva inflamației.

Turmericul – este un condiment folosit adesea în curry și alte preparate indiene. A primit multă atenție deoarece conține curcumină, un compus antiinflamator puternic. Cercetările au arătat că turmericul reduce inflamația legată de artrită, diabet și alte boli, arată healthline.com.

Uleiul de măsline extravirgin - este una dintre cele mai sănătoase grăsimi pe care le poți mânca. Este bogat în grăsimi mononesaturate și un element de bază în dieta mediteraneană, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile leagă uleiul de măsline extravirgin cu un risc redus de boli de inimă, cancer de creier și alte afecțiuni grave de sănătate. Într-un studiu privind dieta mediteraneană, CRP și alți markeri inflamatori au scăzut semnificativ la cei care au consumat 1,7 uncii (50 ml) de ulei de măsline în fiecare zi timp de 12 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel