6 uleiuri esențiale IDEALE pentru CRĂCIUN și beneficiile lor pentru sănătate

Bradul de Crăciun și uleiurile sențiale ale căror arome sunt legate de Sărbătorile de Iarnă. Foto: Pixabay
Următoarele șase uleiuri esențiale sunt legate, într-un fel sau altul, de sărbătorile de iarnă, unele chiar de Nașterea Mântuitorului. Certe e că toate au beneficii pentru sănătate dovedite științific.

Sezonul sărbătorilor are o mulțime de trăsături distinctive, iar dintre toate, mirosurile de Crăciun sunt printre cele mai memorabile. Castane prăjite, turtă dulce caldă, vin fiert aromat, cuișoare, scorțișoară, mirosul acelor de brad și multe altele - lista este nesfârșită.

Pentru noi, însă, Crăciunul și uleiurile esențiale ,erg mână în mână. Ele vă pot transforma complet casa într-un tărâm al minunilor festive și nici măcar nu trebuie să gătiți cine știe ce delicatese ca să aveți parte de aromele îmbietoare. Se poate și cu aromaterapie. Iată cele șase uleiuri esențiale care îți parfumează perfect casa de Crăciun, dar și beneficiile lor pentru sănătate: 

1) Scorțișoara

Cu aroma sa deosebit de caldă și calmantă, scorțișoara poate oferi confort, chiar și în cele mai reci nopți de iarnă. Este unul dintre ingredientele care pot fi găsite în multe rețete de Crăciun, de la vinul fiert, laptele cald, la turtă dulce sau la prăjiturile pe care le facem. Dar ca să-ți parfumezi casa nu e nevoie neapărat să treci prin bucătărie. Uleiul esențial de scorțișoară te duce înapoi la Crăciunul de altădată.

Este însoțitorul perfect pentru nopți confortabile de iarnă și pentru a te ghemui cu o cană de ciocolată caldă sau un ceai în mână, dar și să te simți cu festiv și relaxant pentru minte.

Citește și: Uleiul esențial de scorțișoară: 5 beneficii neștiute pentru sănătate. STUDII

2) Tămâie

Când spui tămâie, mulți dintre noi se gândesc instantaneu la ritualurile bisericești, pentru că acolo se folosesc des tămâie și smirnă, despre care se știe că au fost oferite de Cei Magi Înțelepți lui Isus Hristos, atunci când el s-a născut, în ziua de Crăciun.

În cele mai vechi timpuri, tămâia era considerată o modalitate de a conecta lumea divină și cea pământească, iar în aromaterapia de astăzi, este folosită pentru a promova calmul, relaxarea și pacea interioară. În afara faptului că mirosul său plăcut poate cadra cu Crăciunul, tămâia reduce stresul și anxietatea, îmbunătățește concentrarea și starea de spirit, ajută sistemul imunitar și distruge bacteriile dăunătoare. 

Citește și: Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate

3) Smirnă

Pe lângă tămâie, Isus a primit și smirnă de la cei Trei Magi Înțelepți atunci când s-a născut - și se pare că ei aveau gust destul de bun, dacă putem spune așa. 
Uleiul esențial de smirnă era popular în Egiptul Antic, folosit într-o varietate de scopuri, de la îmbălsămarea mumiilor până la soluții de îngrijire a pielii pentru femeile bogate.

Se spune că ajută la relaxarea minții, la dizolvarea sentimentelor negative și la calmarea spiritului - exact ceea ce aveți nevoie atunci când vine sezonul sărbătorilor.

Citește și: Smirna, 5 puteri surprinzătoare de care sigur nu știai. Leac-magic pentru multe afecțiuni

3) Brad

Când vine vorba de cele mai festive arome, mirosul unui brad „adevărat” nu poate fi rivalizat de nimic altceva.  De aceea mulți dintre noi optăm pentru bradul real, nu?

Ei bine, chiar dacă nu aveți un brad adevărat acasă, de Crăciun, uleiul esențial de brad este aici pentru a vă aduce în spiritul festiv.

Are un miros penetrant, verde și proaspăt, fiind extras din ace și crenguțe de brazi. Și trebuie să știți că bradul, mierea și uleiul esențial de brad, aduc numeroase beneficii pentru sănătate. 

Citește și: Bradul, proprietăți miraculoase dovedite științific: antibacterian, anticancerigen, antifungic. PLANTE VINDECĂTOARE

4) Nucşoară

Nucșoara este cunoscută ca fiind unul dintre „cele” patru condimente de Crăciun, alături de scorțișoară, cuișoare și ghimbir.

O vei găsi în o mulțime de rețete festive, de prăjituri și altele. Dar vă puteți bucura de aromele tuturor prăjiturilor voastre preferate de Crăciun fără a fi nevoie să trudiți în fața cuptorului, dacă folosiți ulei esențial de nucșoară.

Are un miros intens, dulce și de mosc. Se poate amesteca cu uleiul de portocale. Se spune că ajută la eliminarea stresului.Nucșoara folosită în mâncare are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate

Citește și: Nucșoara, proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. 3 motive să o folosești în dieta ta

5) Portocala

Extras din coaja de portocale, uleiul esențial păstrează parfumul înțepător al portocalei. Este un parfum festiv familiar. Este cunoscut pentru natura sa relaxantă și răcoritoare, și pentru că vorbim de un fruct care e deseori dăruit copiilor de sărbătorile de iarnă, e asociat cu sentimentele de bucurie.

Încercați să combinați uleiul esențial de portocale cu tămâie și ghimbir, cu care se întâmplă să se amestece bine, aveți un amestec de ulei esențial de Crăciun cu triplă putere.

Citește și: Citricele: de ce ar trebui să le consumați, în special în sezonul rece. Atenție, dacă luați anumite medicamente

6) Ghimbir

Ghimbirul se întâmplă să fie ingredientul principal pentru multe rețete de sărbători: unii îl pun în vinul fiert, alții îl folosesc la căsuțele de turtă dulce etc. Calmant și confortabil, își dă senzația de căldură, așa că îl puteți combina cu uleiuri de lămâie, scorțișoară, rozmarin și mentă pentru a obține un amestec și mai special de uleiuri esențiale de Crăciun. Are un miros piperat, ascuțit, aromat și cald. Este un ulei esențial care îmbunătățește starea de spirit. 

Citește și: 5 beneficii ale consumului de ghimbir

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel