6 ceaiuri care elimină toxinele din corp, sunt cele mai BUNE!

imagine cu rol ilustrativ
Dacă te confrunți adesea cu probleme ale sistemului digestiv, este indicat să încerci aceste remedii naturiste. 

Pe parcursul procesului de digestie, în intestinul gros sunt absorbite apa și substanțele nutritive. În cazul în care alimentele pe care le-ai consumat conțin prea puține fibre, nu consumi suficiente lichide sau nu faci suficientă mișcare, materiile fecale sunt transportate mai lent prin intestine. Acest fapt are drept consecință absorbția unei cantități mai mari de lichide și astfel scaunul poate deveni uscat și de consistență tare.

Dacă te confrunți adesea cu astfel de probleme ale digestiei, aceste 6 ceaiuri te-ar putea ajuta să le rezolvi. 

1. Ceai de rubarbă

„În timpul verii, le spun adesea pacienților să obțină rubarbă proaspătă și să o consume pentru proprietățile sale laxative”, spune William Chey, profesor de gastroenterologie și științe nutriționale la Michigan Medicine.

Puteți face propriul ceai de rubarbă acasă sau îl puteți găsi în plicuri de ceai ambalate. 

2. Ceai de Aloe Vera

Unii oameni consideră că sucul de aloe vera poate fi util pentru ameliorarea constipației, conform Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Aceste beneficii pot fi aplicate și ceaiului: „Aloe Vera poate fi adăugat în multe ceaiuri deoarece pare să aibă și proprietăți laxative stimulante", spune dr. Chey.

3. Ceai Senna

Senna este un laxativ popular pe bază de plante și este, în general, sigur și bine tolerat. Acesta aparține unui mare gen de plante tropicale, iar florile și fructele sale au fost folosite de secole în medicina populară pentru ameliorarea constipației, conform Institutului Național pentru Diabet și Boli Digestive și Rinice (NIDDK).

Citește continuarea pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel