6 alimente pe care persoanele peste 50 de ani ar trebui să le includă în dieta lor

Relațiile sociale îi ajută pe bătrâni
Persoanele trecute de 50 de ani ar trebui să fie foarte atente la dieta lor, deoarece organismul nostru se schimbă pe măsură ce îmbătrânim.

Fiecare suntem diferiți și, prin urmare, unii oameni pot mânca orice vor și rămân în continuare în formă și activi, în timp ce alții trebuie să încerce să facă un efort conștient pentru a mânca corect și pentru a rămâne în formă. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de mâncare, oamenii trebuie să mănânce adecvat vârstei lor. Oamenii de peste 50 de ani trebuie să mănânce mai atent, pentru că mâncarea pe care o consumăm poate dăuna organismului.

Alimentele preparate cu zahăr rafinat, grăsimi trans și colesterol pot afecta inima și sănătatea generală. Nu numai asta, dar poate afecta și pielea și creierul.

Dacă aveți peste 50 de ani sau aveți în familie persoane care au peste 50 de ani și ceva, atunci trebuie să vă asigurați că acestea includ alimente mai sănătoase, fructe și legume proaspete în dieta lor. În afară de aceasta, ar trebui să vă asigurați că includeți și câteva ierburi și condimente.

Consumul alimentelor potrivite nu numai că poate întârzia semnele îmbătrânirii, dar le va menține în formă și active pe termen lung, potrivit pinkvilla.com.

Iată 6 produse alimentare pe care ar trebui să le consume persoanele peste 50 de ani:

Zmeura: este plină de antioxidanți sănătoși care previn deteriorarea radicalilor liberi și sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre. Funcțiile digestive tind să încetinească odată cu îmbătrânirea și, prin urmare, consumul de alimente bogate în fibre este o necesitate. Dacă nu vă plac fructele de pădure, atunci ar trebui să includeți în dieta dumneavoastră spanacul, mere, cereale integrale, fasole și mazăre.

Scorțișoara: conține antioxidanți, care au proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, ar putea îmbunătăți sensibilitatea la insulină, care poate ajuta la combaterea diabetului de tip 2.

Iaurtul: pe măsură ce îmbătrânim, densitatea osoasă tinde să scadă, ceea ce ne pune în pericol de fracturi și osteoporoză. Iaurtul poate favoriza în mod regulat sănătatea oaselor. Cu toate acestea, asigurați-vă că iaurtul pe care îl consumați vă oferă cantități bune de calciu și vitamina D.

Fulgii de porumb: sunt bogati in vitamina B12 și alți nutrienți. Pe măsură ce corpul îmbătrânește, aciditatea stomacului scade și, prin urmare, devine dificil să obțineți suficientă vitamina B12 în dieta dumneavoastră, așa că trebuie să luați în considerare adăugarea de fulgi de porumb în dieta dumneavoastră.

Turmericul: nu este doar o plantă medicinală, dar este și plin de antioxidanți care întăresc imunitatea și are proprietăți antiinflamatorii. Compusul activ al turmericului ajută și la îmbunătățirea capacității cognitive, conform diverselor studii.

Apă: beți suficientă apă pe parcursul zilei, deoarece organismul folosește apa în toate organele, celulele și țesuturile sale, pentru a regla funcțiile esențiale ale corpului. Conform cercetărilor, femeile ar trebui să bea zilnic 9 pahare de apă, în timp ce bărbații ar trebui să bea 13 pahare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel