6 alimente care te mențin tânăr: nutriționiștii le recomandă în special celor de peste 50 de ani

Alimente
Iată o listă de șase alimente care sunt recomandate în special celor de peste 50 de ani, pentru a-și menține aspectul tânăr al pielii.

Chiar dacă nu putem opri procesul de îmbătrânire, putem fi totuși conștienți de modul în care ne tratăm corpul în acest proces.

Alimentele și nutrienții pe care le oferim corpului nostru pe măsură ce îmbătrânim vor fi una dintre cele mai bune moduri prin care ne putem îngriji.

Dar de unde știm care alimente sunt cele mai utile atunci când vine vorba de a reduce numărul îmbătrânirea? Mai mulți dieteticieni, medici și experți în nutriție au explicat.

1 Avocado

Pentru cei care doresc să îmbătrânească bine, avocado poate fi un plus util. Laura Burak, fondatoarea GetNaked® Nutrition și autoarea cărții Slimdown with Smoothies, spune că avocado este o parte necesară a vieții ei de zi cu zi. „Bogat în grăsimi și fibre sănătoase pentru inimă, vitamine din grupa B, potasiu și vitaminele A, C, E și K, avocado nu numai că ne ajută să ne protejeze de procesul inevitabil de îmbătrânire, dar este, de asemenea, satisfăcător și delicios; te face fericit și se spune că oamenii mai fericiți trăiesc mai mult"

Când vine vorba de menținerea acelei pielii strălucitoare, Melissa Mitri, spune că avocado este o sursă de încredere. „Avocado este o sursă abundentă de grăsimi care luptă împotriva inflamației, care promovează pielea netedă și strălucitoare”, spune Mitri, „și sunt bogate în vitamina A, care poate ajuta organismul să elimine celulele moarte ale pielii”.

2 Pește gras

S-a dovedit că anumite tipuri de pește cu o mulțime de acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, codul și heringul, ajută în cazul inflamațiaîei pielii îmbătrânite, precum și la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer. Cercetările arată că peștele gras are capacitatea de a încetini și uneori de a preveni simptomele bolii Alzheimer la pacienții în vârstă. Potrivit unui articol din Jurnalul PLEFA, ținând cont de faptul că unele cazuri de Alzheimer sunt genetice, s-a dovedit că o dietă constantă cu acizi grași omega-3 poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

3 Afine

Vitamina A, care se găsește și în avocado, ne poate ajuta pielea să mențină elasticitatea și să lupte împotriva inflamației. „Afinele sunt o sursă bogată de vitamine A și C, care pot reduce inflamația care poate duce la deteriorarea pielii și îmbătrânirea”, spune Mitri.

Afinele, împreună cu căpșunile, murele și zmeura, au tone de antioxidanți și compuși bioactivi, făcându-le superalimente incredibil de puternice pentru a lupta împotriva îmbătrânirii. „Afinele conțin, de asemenea, un antioxidant specific numit antociani, care poate proteja pielea prin reducerea inflamației generale din organism”, spune Mitri.

4 legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi kale sau spanacul, sunt, de asemenea, cunoscute pentru a ajuta la încetinirea îmbătrânirii la persoanele de peste 50 de ani. Potrivit Marie Ruggles, creatorul Ghidului de pornire rapidă Whole Foods cu Tracker, „alimentele care oferă niveluri ridicate de nutrienți și compuși antiinflamatori sunt anti-îmbătrânire, deoarece acești compuși ne protejează celulele și ADN-ul. "

Deși există o mulțime de alimente diferite pe care putem alege pentru a obține acești nutrienți și compuși, Ruggles crede că legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai bune. „Pline cu vitamine, minerale, fibre și alți compuși bioactivi, verdețurile oferă o aprovizionare robustă de compuși anti-îmbătrânire care sunt necesari zilnic”, spune Ruggles. „Verdeurile gătite, cum ar fi varza sote sau o salată cu verdeață crudă funcționează foarte bine.”

5 Ulei de măsline

Uleiul de măsline este format în mare parte dintr-un acid gras mononesaturat numit acid oleic, care este unul dintre numeroasele motive pentru care este o parte atât de importantă a unei diete sănătoase pe măsură ce îmbătrânim. „Uleiul de măsline a fost studiat în profunzime ca un ingredient cheie comun în dietele zonelor albastre, care sunt zonele lumii în care oamenii trăiesc cel mai mult”, spune Burack.

Există un motiv pentru care uleiul de măsline este un adaos atât de popular la rutinele de îngrijire a pielii ale multor oameni. Potrivit Ruggles, unul dintre motivele pentru care uleiul de măsline este atât de bun pentru pielea îmbătrânită este că compușii săi imită unii dintre cei din propria noastră piele. „Membranele noastre celulare sunt formate din acizi grași la fel ca cei furnizați de uleiul de măsline”, spune Ruggles. „Celulele se reînnoiesc constant și au nevoie de un aport regulat de acizi grași din uleiul de măsline pentru a produce noi celule sănătoase.”

6 Nuci și semințe

Vorbind despre grăsimi sănătoase, nucile sunt, de asemenea, adaosuri grozave la o dietă prietenoasă cu îmbătrânirea. „Nucile și semințele sunt alimente vegetale bogate în acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă și vitamina E, care pot fi benefice pentru a repara pielea de daune pe măsură ce îmbătrânim”, spune Burack.

Vitamina E nu numai că ajută la repararea pielii și la menținerea elasticității acesteia, dar ne ajută și sănătății noastre generale pe măsură ce îmbătrânim. S-a dovedit că pe măsură ce îmbătrânim, avem mai multe inflamații în corpul nostru. Și conform unui studiu francez din 2009 privind vitamina E și populațiile în vârstă, s-a descoperit că vitamina E reduce această inflamație, îmbunătățește funcția sistemului nostru imunitar și ne îmbunătățește metabolismul pe măsură ce îmbătrânim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel