5 somnifere NATURALE. Trucuri să adormi mai repede

5 somnifere naturale FOTO: Pexels @nataliya vaitkevich
Cum poți scăpa de insomnii și ce remedii naturale există? Rădăcina de valeriană este în top.

Insomnia este o problemă cu care se confruntă oamenii de toate vârstele. Lipsa somnului scade productivitatea, creștere stările de panică și irascibilitate și poate declanșa probleme de sănătate, precum: diabet, obezitate, boli cardiovasculare și afecțiuni psihiatrice.

Natura ne-a oferit întotdeauna remedii împotriva multor condiții medicale. Printre acestea se numără și cele 5 somnifere naturale împotriva insomniilor.

Rădăcina de valeriană

Valeriana este folosită în medicina alternativă împotriva stresului, stărilor depresive și anxietății. Planta are numeroși utilizatori datorită proprietăților sedative și miorelaxante pe care le are. Aceste detensionează corpul și combat insomniile. Există pe piață suplimente de valeriană sub formă de capsule sau picături, iar iubitorii de ceaiuri se pot bucura de infuzia din rădăcină de valeriană. 

Melatonina

Corpul produce melatonină în mod fiziologic. Acest hormon este stimulat de întuneric și intervine în inducerea stării de somn. În mod normal, secreția de melatonină este ciclică, fiind crescută noaptea și scăzută pe parcursul zilei. Persoanele care suferă de insomnii pot beneficia de suplimentele de melatonină, care ajută la creșterea calității somnului.

Mușețelul

Mușețelul, în special ceaiul de mușețel este cunoscut pentru proprietățile sale calmante. La fel ca și valeriana, mușețelul are efect antispasmodic și ameliorează stările de panică. Persoanele care consumă ceai de mușețel se bucură de beneficiile sale și au parte de un somn mai liniștit.

Magneziul

Magneziul are un rol esențial în funcționarea normală a sistemului nervos. Acesta are capacitatea de a crește secreția de acid gama amino butiric (GABA), unul dintre cei mai importanți mediatori chimici. GABA are rol de inhibiție a sistemului nervos central, iar efectele acestuia asupra corpului sunt de liniștire și relaxare. Magneziul contribuie așadar la ameliorarea anxietății și inducerea stării de somn profund. 

Teiul

Teiul este consumat adesea sub forma ceaiului de tei, produs ce conține taninuri și flavonoide cu efecte benefice asupra sănătății. Ceaiul de tei are efect anxiolitic și anticonvulsivant, iar consumul acestuia înainte de somn poate opri insomniile.

Vezi și: INSOMNIA se poate trata cu ceaiuri, dar uneori este nevoie de intervenția MEDICILOR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel