5 remedii casnice pentru durerea de dinți

Usturoi
Durerea de dinți poate fi bruscă și insuportabilă. Pentru a trata durerea de dinți acasă, iată câteva remedii simple și eficiente.

Durerea bruscă de dinți poate avea o mulțime de motive, cum ar fi să nu vă spălați corect dinții sau la intervale regulate de timp. De asemenea, dacă mâncați zilnic dulciuri, în special  înainte de a dormi și nu vă clătiți gura. Deși o durere bruscă de dinți poate fi tratată acasă cu ajutorul unor remedii simple și eficiente, o durere de dinți gravă ar putea necesita intervenția unui medic.

Aceste remedii casnice sunt eficiente atunci când durerea este relativ mai mică. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă mai mult de două zile, trebuie să vizitați un dentist.

Iată 5 moduri în care poți scăpa de durerea de dinți acasă.

Apă fiartă și răcită, cu sare

Acesta este cel mai eficient și mai simplu mod de a scăpa de durerea de dinți. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați sare la apa clocotită, lăsați-o să se dizolve și apoi clătiți-vă gura cu această apă. Este un dezinfectant natural și îndepărtează particulele alimentare din gură.

Compresă rece

Un alt remediu simplu pentru remedierea durerii de dinți este comprimarea zonei umflate cu gheață. Apăsați punga de gheață acolo unde simțiți durerea. Punga de gheață va amorți zona și va reduce durerea.

Cuișoare

Este o metodă veche de a trata durerea de dinți. Cuișoarele sunt benefice și pot fi frecate pe zona afectată. Puteți folosi ulei de cuișoare și îl puteți masa în zona afectată, cu siguranță vă va scuti de durere.

Pliculete de ceai

Plicurile de ceai de menta sunt benefice pentru durerile de dinți. Țineți o pungă de ceai călduță pe zonei afectată timp de câteva minute până când durerea dispare. Se va răci și va amorți durerea.

Usturoi

Usturoiul are proprietăți antibacteriene naturale care pot fi folosite pentru ameliorarea durerilor dentare. Puteți zdrobi usturoiul și îl puteți aplica în zona afectată sau puteți mesteca o bucată de usturoi. Va ameliora durerea și va reduce umflătura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel