5 motive să pui roiniță în mâncare

Roinița (balsamul de lămâie) este un ingredient magic care are proprietăți relaxante. Este eficientă în stimularea funcțiilor cognitive, reducerea anxietății și tratarea aftelor. Iată cinci astfel de beneficii pentru sănătate ale acestei plante perene.

Roinița este o plantă aromată din familia mentelor. Este originară din Europa, Asia de Vest și Africa de Nord. Frunzele acestei plante sunt folosite pentru a face medicamente. Conține substanțe chimice care au un efect calmant și sedativ.

Roinița are mai multe beneficii pentru sănătate și este utilizat pentru a reduce stresul, anxietatea, insomnia, demența, indigestia etc.:

Reduce balonarea

 

Roinița este o plantă care ameliorează flatulența. Ajută la problemele digestive, cum ar fi gazele și balonarea. De asemenea, este eficientă în atenuarea simptomelor constipației și în reducerea simptomelor indigestiei.

Asigură un somn liniștit

 

Roinița este formată dintr-un compus chimic numit acid rosmarinic, care are proprietăți calmante. Se spune că este benefică pentru persoanele care suferă de insomnie. 

Tratează durerile de cap

 

Durerile de cap induse de stres sunt cele mai grave! Și cu cât te stresezi mai mult, cu atât devin mai intense. Roinița are proprietăți calmante și sedative, care reduc stresul și tensiunea din corp.

Reduce crampele menstruale

 

Durerile menstruale îți pot perturba rutina zilnică. Roinița are puteri de vindecare despre care se spune că ameliorează simptomele sindromului premenstrual, precum crampele menstruale. 

Ameliorează anxietatea

 

Consumul regulat de alimente și băuturi care conțin roiniță ameliorează stresul și anxietatea. Roinița este indicată în perioade de stres maxim, îmbunătățind performanțele cognitive și reducând stările de nervozitate.

Citește și Trucul suprem pentru a păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel