Alimentația în sezonul rece poate fi...
Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în întreaga lume, iar oamenii le asociază în mod eronat cu o populație mai în vârstă, îmbătrânită. Iată cinci motive pentru care bolile de inimă pot să apară până la vârsta de 50 de ani:
Unul dintre cei mai mari factori de risc pentru boala coronariană, și singurul care este complet prevenibil, este fumatul. Tinerii adulți care fumează își cresc major riscul de a avea un atac de cord față de colegii lor de nefumători, potrivit diferitelor studii. Unul dintre ele, spre exemplu, arată că acest risc crește de 8 ori!
Femeile care dezvoltă preeclampsie sau diabet gestațional, se îngrașă excesiv sau intră în travaliu prematur prezintă un risc crescut de boli cardiace precoce. Acest lucru se datorează faptului că problemele legate de artere sunt, de obicei, în miezul condițiilor exclusiv legate de sarcină, arată experții American Heart Association.
Colesterolul ridicat este un factor pentru bolile de inimă, dar hipercolesterolemia familială este o formă specială. „FH” contribuie la niveluri excesive - peste 190 mg – de lipoproteină cu densitate mică sau colesterolul LDL „rău”. Persoanele născute cu FH au colesterol ridicat de la o vârstă fragedă.
Statistic, aproximativ 1 din 250 de persoane au Hipercolesterolemie familială, ceea ce duce de obicei la probleme asociate cu colesterolul ridicat, cum ar fi ateroscleroza. Jumătate dintre bărbații cu Hipercolesterolemie familială netratată vor avea un atac de cord sau angină înainte de a împlini 50 de ani. 30% dintre femeile cu Hipercolesterolemie familială netratată vor avea un atac de cord înainte de a împlini 60 de ani.
Rasa și unii factori de risc se combină pentru a crește riscul de boli de inimă. În timp ce rasa nu poate fi modificată, riscul poate fi redus semnificativ, dar cu efort. Hipertensiunea arterială este un factor de risc principal în bolile de inimă, iar prevalența sa la persoanele de culoare din Statele Unite este printre cele mai mari din lume, spre exemplu. Aproximativ 3 din 4 adulți de culoare dezvoltă hipertensiune arterială până la 55 de ani, potrivit unui studiu.
Depresia afectează întregul corp, nu doar mintea, pentru că eliberează hormonii de stres și crește substanțele chimice inflamatorii care pot provoca o îngustare a arterelor. De asemenea, are un impact asupra factorilor de viață care pot afecta direct sănătatea fizică,
Adolescenții care au depresie sau tulburări bipolare ar trebui monitorizați pentru boala cardiacă precoce, potrivit unei declarații științifice a American Heart Association, care a constatat că boala lor mentală îi pune în pericol timpuriu pentru boli de inimă și de vase de sânge.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...