5 motive să bei lapte: beneficii NEȘTIUTE sau INGNORATE pentru sănătate

Lapte
Laptele este un element de bază în orice țară te-ai uita, dar în ultimii ani a fost cumva dat la o parte, ba chiar s-a spus că nu ar fi bun pentru dietă. Iată, însă, cinci motive pentru care să bei lapte de preferat din acela „de la țăran”, nu pasteurizat:

Mulți nutriționiști spun că laptele, mai ales cel „de la țăran” cum se spune, aduce numeroase beneficii pentru sănătate și că ar trebui să încercați să includeți produsele lactate în dieta de zi cu zi. Laptele conține substanțe nutritive valoroase care ajută la susținerea unui corp în creștere la copii, dar și la menținerea unui organism sănătos la adulți, datorită conținutului său natural de calciu și proteine.

5 motive pentru care consumul de lapte și calitatea lui sunt importante:

1. Bogat în nutrienți necesari organismului: Laptele conține substanțe nutritive esențiale de care are nevoie corpul nostru: calciu, potasiu, fosfor, proteine de înaltă calitate, vitaminele A, D și B12, riboflavina și niacina.

2. Ușurează digestia: Laptele rezolvă problemele de digestie, deoarece stomacul este ușor de digerat. La fel d eușor de digeratg, ba chiar capabile să hrănească microbuimul intestinal și să-l menține sănătos, sunt iaurtul, laptele bătut, sana și kefirul. 

3. Proteinele: laptele nu este numai bogat în nutrienți, ci și în proteine. Un pahar de lapte conține 8g de proteine. Aceste proteine sunt importante pentru corpul uman, deoarece ne ajută să ne păstrăm mușchii și țesuturile și să le menținem în stare de funcționare. Laptele conține o proteină numită cazeină beta, care este importantă pentru creștere, la copii. 

4. Lupta împotriva bolilor: de regulă spunem că „un măr pe zi ține medicul la distanță”, dar un pahar de lapte pe zi poate reduce riscul de a contracta boli. Cercetătorii au descoperit că laptele reduce, printre altele, riscul de a avea accidente vasculare cerebrale și hipertensiune arterială. Lactoza prezentă în lapte ajută la reducerea producției de colesterol în ficat. Laptele bogat în proteine poate fi asociat cu alte ingrediente pentru a face parte din dieta sănătoasă. Spre exemplu poate fi amestecat cu miere și cu turmeric, ceea ce îi dă proprietăți anti-cancerigene. 

5. Ameliorează stresul: După cum știm, laptele este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Așadar, un pahar de lapte băut după o zi de muncă lungă și stresantă, vă poate face să vă simțiți mai calmi și vă permiteți relaxarea mușchilor și a nervilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel