5 condimente care pot avea efecte benefice pentru sănătate

Iată cinci condimente pe care le-ai putea avea în bucătărie, dar despre care probabil nu știai că au efecte benefice asupra sănătății stomacului.    

Aceste 5 condimente populare nu numai că sporesc aroma alimentelor, dar au și proprietăți curative și beneficii medicinale. Încercați ideile noastre pentru a adăuga aceste condimente culinare care îmbunătățesc sănătatea și aroma la mese și băuturi.

Curcuma

Proprietățile vindecătoare ale acestui condiment sunt în mare parte atribuite conținutului său ridicat de curcumină. Este un puternic antioxidant și antibiotic natural care stimulează sistemul imunitar și protejează împotriva cancerului și a afectării ficatului și a plămânilor. Proprietățile sale antiinflamatorii sunt extrem de utile la reducerea inflamației și a durerii asociate cu toate tipurile de artrită, inclusiv artrita reumatoidă. De asemenea, stimulează circulația.

Scorțișoara

Este bogat în antioxidanți, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea sau îmbunătățirea diabetului. Ajută la digestia corectă a alimentelor și conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la vindecarea tulburărilor digestive, precum și a durerilor articulare și artritice. În plus, stimulează metabolismul pentru pierderea în greutate. Pentru a-ți reduce apetitul, adaugă un băț de scorțișoară la un pahar cu apă sau ceai și bea-l între mese.

Cuișoare

Cuișoarele sunt un antioxidant folosit de secole ca remediu natural în medicina orientală. Ajută digestia, ameliorează stomacul deranjat și ameliorează paraziții intestinali. Este un bun anestezic pentru durerile de dinți.

Cayenne

Cayenne are proprietăți anti-inflamatorii și anti-iritante și conține vitamina E, care acționează pentru prevenirea cancerului, a tulburărilor de colon și a problemelor cardiace. Favorizează o bună circulație și digestie. De asemenea, promovează pierderea în greutate, deoarece ajută la arderea grăsimilor, la reducerea poftei de mâncare și la creșterea metabolismului. Este, de asemenea, util în eliminarea organismului de simptome de răceală și gripă, deoarece acționează pentru a rupe și a expulza mucoasa. Pentru beneficii terapeutice, adăugați un vârf de cayenne măcinată la un pahar cu apă de lămâie și beți zilnic

Ghimbir

Ghimbirul a fost folosit de mult timp în gospodării pentru ameliorarea stărilor de rău de dimineață, greață, rău de mișcare și dureri de stomac. Acest antioxidant puternic combate inflamațiile, durerile musculare și infecțiile, stimulează sistemul imunitar, curăță colonul, stimulează circulația și ajută la inversarea sau prevenirea diabetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel