5 alimente care te vor întineri: stimulează producția de colagen a pielii în mod natural

Ten, piele
Iată cinci alimente pe care ar trebui să le consumăm pentru că favorizează producția de colagen a pielii în mod natural, oferind, astfel, un aspect tânăr și sănătos al tenului.

Aspectul tânăr al pielii are mult de-a face cu ceea ce mâncăm și totul se reduce la colagen.

Colagenul este o proteină care ajută la conferirea structurii, elasticității pielii și ajută la procesul de îmbătrânire. Colagenul este proteina care oferă un aspect tineresc și proaspăt. Reduce paloarea, reduce tendința de a avea riduri. Există o mulțime de suplimente de colagen disponibile care vă ajută la creșterea colagenului pielii. Cu toate acestea, există și modalități naturale de a crește producția de colagen prin consumul de alimente sănătoase.

Iată 5 alimente pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a stimula colagenul.

Carnea de pui

Puiul conține țesut conjunctiv care face din pui o sursă primară de colagen. Gâtul și cartilajul de pui sunt o sursă bogată de colagen pentru piele și articulații. Sunt bune și pentru tratarea artritei.

Roșii

Roșiile sunt o sursă bogată de vitamina C, esențială pentru producerea de colagen. Chiar și o singură porție de roșii în poate contribui cu până la 30% din producția de colagen. Conține un antioxidant puternic, benefic pentru pielea ta.

Albușuri de ou

Albușurile de ou conțin țesuturi conjunctive care au cantități uriașe de prolină, care sunt esențiale pentru producerea de colagen. Albusurile de ouă pot fi consumate în fiecare zi ca mic dejun.

Citrice

Colagenul necesită multă vitamină C și, din moment ce citricele sunt bogate în vitamina C, ar trebui să includeți multe fructe citrice în dieta dumneavoastră. Citricele precum portocalele, grapefruitul, lămâile sunt toate esențiale și pot fi adăugate ca element la salatele dvs.

Usturoi

Usturoiul este aromat și poate fi adăugat la mesele pregătite. Puteți adăuga niște usturoi la curry, paste și alte feluri de mâncare sărate. Ajută la producerea de colagen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel