Alimente care par sănătoase, dar care sunt groaznice pentru sănătate

Dieta fără gluten
Iată cinci alimente care par sănătoase, dar care sunt înșelătoare și pot să ne facă mai mult rău decât bine.

Există o mulțime de alimente „sănătoase” false, iar dressing-ul pentru salată este doar începutul. De la batonul de granola împreună cu îndulcitori mai puțin sărați, până la prăjitura organică, există o mulțime de alimente aparent sănătoase care de fapt nu sunt atât de grozave, în special când vrei să slăbești.

Iată cinci dintre aceste alimente fals sănătoase

Gustări fără gluten

Deși consumul alimentelor fără gluten poate fi o salvare pentru cei care suferă de boală celiacă sau sensibilitate la gluten, mâncărurile fără gluten de la supermarket nu sunt întotdeauna o afacere, când vine vorba de sănătate. Multe delicatese fără gluten conțin la fel de mult zahăr, dacă nu mai mult, decât celelalte alimente cu gluten, iar făinurile care înlocuiesc grâul sunt adesea semnificativ mai calorice și cu nimic mai scăzute în carbohidrați. „Majoritatea produselor care sunt create special pentru a fi comercializate ca „fără gluten” tind în general să fie mult mai procesate, să conțină mai multe calorii și zahăr adăugat și mai puține fibre și proteine ​​decât produsele similare care conțin gluten”, spun specialiștii.

Grăsime de curcan

Grăsimea sau untura de curcan ar părea o alternativă sănătoasă la cea de porc.Dar, deși alegerea baconului de curcan poate reduce câteva calorii la o masă, este adesea plină cu coloranți artificiali, sodiu, grăsimi saturate și nitrați, pe care Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului i-a considerat „probabil cancerigen”.

Supă conservată

Deschiderea unei cutii de supă ar putea fi doar primul pas către un corp mai puțin sănătos. În timp ce multe mărci de supă pretind a fi o alegere excelentă pentru cei conștienți de greutate, acestea sunt adesea încărcate cu sare și zahăr. O cană de supă de roșii cu busuioc are 16 grame de zahăr, precum și 33% din doza zilnică recomandată de sodiu per cană. Și mai rău, un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism a legat BPA-ul care deseori asociază mâncarea la cutie cu un risc crescut de obezitate și rezistență la insulină.

Batoane proteice

Proteinele pot fi o modalitate excelentă de a vă alimenta mușchii, dar majoritatea batoanelor proteice nu sunt alimente sănătoase. Între soia, sodiu, coloranți artificiali, zahăr și siropul de porumb bogat în fructoză, majoritatea batoanelor proteice sunt potențiali sabotori ai sănătății generale. Acele batoane proteice fără zahăr sau cu conținut scăzut de carbohidrați nu sunt mai bune; Cercetările publicate în Yale Journal of Biology and Medicine leagă îndulcitorii artificiali folosiți pentru a aroma multe alimente cu conținut scăzut de zahăr de un risc crescut de creștere în greutate și pofta de dulce.

Prăjituri de orez

Prăjiturile de orez pot fi în general sărace în calorii, dar toppingurile le pot transforma în junk-ood. Pe lângă conținutul mare de sodiu în arome savuroase, cum ar fi cheddar și ranch, o singură prăjitură de orez are 3 grame de zahăr, datorită unei combinații de zahăr, fructoză și maltodextrină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel