4 reguli de bază ca să obții o mâncare gustoasă. Detaliile esențiale care dau savoare

Pe lângă sare și căldură, ca să obținem o mâncare delicioasă trebuie să mai ținem cont de alte două aspecte.

Pentru o mâncare gustoasă e bine să ținem cont de patru reguli care garantează savoarea preparatelor. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, explică pe Facebook: 

”Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau dacă nu ai folosit niciodată un cuțit de bucătărie, există doar 4 factori de bază care determină cât de gustoasă va fi mâncarea?

1. Sarea, care potențează aromele

2. Grăsimea, care amplifică aromele și favorizează textura

3. Acidul care dă strălucire și echilibru

4. Căldura, care asigură textura mâncării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci ceva dulce pe stomacul gol

Crossuri externe

pixel