4 obiceiuri zilnice care îți vor face coșuri pe față

Ten, coșuri
Uneori ne trezim, pur și simplu cu o mulțime de coșuri pe față și nu avem idee de ce se întâmplă asta. Iată câteva motive, care sunt parte din obiceiurile noastre zilnice.

Există mai multe obiceiuri zilnice care pot provoca erupții și cele mai multe dintre acestea sunt frecvente printre noi. Iată câteva dintre ele:

Supra-exfoliere

Unele dintre noi suntem obsedate de exfolierea pielii, dar dacă exagerăm, pielea noastră se poate deteriora și poate avea ca rezultat formarea de coșuri. Deci, dacă îți exfoliezi pielea în exces, este important să renunți la acest obicei cât mai curând posibil dacă nu vrei ca acei oaspeți nedoriți să-ți facă o vizită în fiecare săptămână.

Nu cureți suficient pielea

La fel cum exfolierea excesivă este dăunătoare pentru piele, nicio lipsa exfolierii nu duce la ceva mai bun. Dacă aveți tenul gras sau mixt, este important să vă mențineți pielea curată și fără exces de sebum, deoarece acumularea de ulei în exces și murdăria vă pot înfunda porii și pot duce la formarea de coșuri. Așadar, asigurați-vă că vă spălați sau exfoliați fața după cum este necesar, în mod regulat.

Ești prea dur cu pielea ta

Este imperativ să înțelegem că pielea noastră este delicată și trebuie tratată cu grijă. Frecarea energică o poate deteriora si poate cauza coșuri. Așadar, înainte de a vă zgâria și freca fața cu forță, pregătește-te pentru un număr bun de coșuri în zilele următoare.

Te culci fără să te demachiezi

Aproape toate am făcut asta, cel puțin, o dată în viață. Fie că ne întoarcem de la o petrecere de noapte sau ajungem acasă după o zi lungă de muncă, uneori suntem prea obosite pentru a ne demachia. Cu toate acestea, este cel mai rău lucru pe care-l putem face tenului nostru. Produsele de machiaj conțin mai multe substanțe chimice care ne pot irita pielea dacă sunt lăsate pe ele pentru perioade mai lungi de timp. Așadar, faceți o regulă generală să vă spălați și să vă hidratați fața cu orice preț înainte de a o zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel