4 obiceiuri banale care distrug sănătatea mentală. Mai toți le avem

Durere  FOTO: Pixabay
Experții vorbesc de o serie de obiceiuri toxice care ne afectează sănătate mentală: negarea, gândire negativă, sentimentele de vinovăție și rușine.

Life-coch-ul Samira Gupta vorbește despre câteva obiceiuri care distrug sănătatea mentală. Amintim câteva dintre acestea: mâncatul în exces, probleme cu somnul, evitarea interacțiunilor sociale ori de câte ori este posibil, senzația de energie scăzută, gândirea negativă etc.

1. Negare - a trăi în negare nu va face decât să vă înrăutățească sănătatea mintală. În schimb, vorbește cu cineva cu care te simți în siguranță și discută despre problemele tale. Nu vă fie teamă să căutați ajutor profesional dacă problemele dvs. par mai profunde.

2. Prea mult timp pe rețele sociale - cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu provocări din viața noastră de zi cu zi, o doză adăugată de „perfecționism” prescris social va face povara mai grea. În schimb, folosește acel timp pentru a-ți întări credința interioară. Practicați afirmații, mențineți un jurnal de recunoștință sau orice altceva care vă motivează.

3. O mentalitate negativă - Ești constant îngrijorat de rezultate? Adesea comitem greșeala de a ne concentra toată energia asupra rezultatului, mai degrabă decât de a ne concentra energia pentru a crea situațiile corecte. Gândirea negativă vă poate afecta semnificativ potențialul de a obține rezultatele dorite. În schimb, răsfățați-vă cu activități și conversații cu oameni care vă încurajează să aveți o perspectivă pozitivă față de diferite situații de viață.

4. Sentimente de vinovăție, regret și rușine - Dacă vreunul dintre aceste sentimente vă deranjează, identificați cauza principală a acestora. Astfel de probleme pot proveni din traume din copilărie, experiențe din trecut sau istoria familiei.

Despre alte obiceiuri nesănătoase pentru mintea noastră puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel