Alimentația în sezonul rece poate fi...
Când vine vorba de slăbire, încercăm tot de diete: paleo, keto, mediteraneană, DASH etc. Dar nu trebuie să fie totul complicat, ci pur și simplu să folosim anumite condimente care fac mâncarea mai ușor de digerat. Iată de ce să adăugăm în dieta zilnică ardei roșu iute:
Un studiu din 2014 (link direct studiu) arată că persoanele care mănâncă ardei iute roșu nu au pofte ore bune după masă. Asta deoarece capsaicina le suprimă foamea.
Ardeiul iute roșu contribuie la creșterea metabolismului (link direct studiu) și la creșterea ratei metabolice (link direct studiu), adică crește capacitatea organismului de a transforma alimentele în energie. Atunci când metabolismul este mai rapid, este mai probabil să convertiți nutrienții esențiali în energie și să ardeți grăsimile, decât ca acestea să se depună.
Pe lângă creșterea metabolismului, se crede că ardeiul Cayenne vă ajută să ardeți calorii, deoarece este picant. Când mănânci un ardei iute, crește temperatura corpului tău. Când temperatura corpului crește, organismul intră în modul de răcire. Acest lucru determină corpul să ardă calorii. Un studiu din 2011 (link direct studiu) a constatat că persoanele cărora nu le place mâncarea picantă au avut rezultate mai bune de slăbire atunci când au început să ia capsule de cayenne.
Conform unei analize sistematice publicată în 2013 (link direct analiză), persoanele care au adăugat ardei iute în dieta lor și-au crescut metabolismul, după 30 de minute de mâncare. Conform experților, asta se întâmplă deoarece capsaicina, o substanță termogenă prezentă în ardei, ajută la transformarea grăsimilor în căldură și, astfel, arde grăsimea, ceea ce duce la pierderea în greutate.
Cu toate acestea, în timp puteți dezvolta o toleranță la efectele ardeiului roșu. Ca urmare, pierderea în greutate poate scădea cu cât luați suplimente sau consumați mai mult și mai des ardei iute.
Ardeii roșii iuți ar trebui adăugați în dietă pentru că vă ajută să vă mențineți sănătos corpul.
Un studiu din 2015 (link direct studiu), a arătat că ardeiul cayenne a ajutat la inhibarea creșterii ulcerelor la șobolani. Un alt studiu (link direct studiu) a constatat că capsaicina are proprietăți antiinflamatorii și gastroprotectoare. Cercetătorii au oferit suplimente pentru 198 de participanți sănătoși și 178 de participanți cu afecțiuni gastro-intestinale. Ambele grupuri au avut beneficii gastrointestinale din suplimentele.
Cu toate acestea, dacă luați un medicament pentru hipertensiune arterială, sunteți gravidă, alăptați sau luați orice medicament, atunci ar trebui să evitați să consumați ardeii iuți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...