4 metode prin care ții anxietatea la distanță. Ce să mănânci

Vederea unor obiecte legate de cafea ne influnețează gândirea
Multe persoane se confruntă cu stări de anxietate, mare parte din pricina pandemiei COVID.

Iată câteva metode prin care stai departe de anxietate:

1. Mănâncă mai mult pește gras - Dieta sănătoasă descrisă în studiul BMC Medicine s-a bazat pe dieta mediteraneană, iar un element de bază al acestui model alimentar este reprezentat de peștele gras, cum ar fi somonul sălbatic, macroul, sardinele și păstrăvul. Peștele gras este bogat în zinc care este un nutrient de care unele persoane cu anxietate pot duce lipsă. În plus, acizii grași omega-3 pe care îi conțin acești pești joacă un rol vital în sănătatea creierului în general. O meta-analiză, publicată în septembrie 2018 în JAMA Network Open, a analizat 19 studii clinice și a constatat că suplimentele de acizi grași omega-3 - care sunt de obicei derivate din ulei de pește - pot ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate la persoanele diagnosticate cu o serie de probleme de sănătate fizică și mentală. 

2. Consumă mai multe murături - Alimentele fermentate bogate în probiotice, inclusiv murăturile și varza murată, precum și iaurtul și chefirul, au fost legate de scăderea nivelului de anxietate. Un studiu din august 2015 din revista Psychiatry Research a găsit o legătură între alimentele probiotice și mai puțină anxietate socială, deși autorii notează că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a stabili mai mult decât o corelație.

3. Crește consumul de fructe și legume - Produsele proaspete tind să fie o sursă foarte bună de antioxidanți, iar anxietatea este considerată a fi corelată cu o stare antioxidantă totală scăzută, a relevat cercetarea din martie 2014 din Current Neuropharmacology. Așadar, este plauzibil, prin urmare, că a te bucura de o mulțime de alimente bogate în antioxidanți te poate ajuta să te simți mai liniștit. Cu toate acestea, doar unul din 10 adulți consumă porțiile recomandate de fructe și legume în fiecare zi, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

4. Limitează consumul de alcool și cofeină - Efectul imediat al alcoolului poate fi calmant. Dar, pe măsură ce alcoolul este procesat de organism, poate interfera cu somnul - iar lipsa unui somn de calitate poate perpetua anxietatea, conform Harvard Health Publishing. Cofeina afectează fiecare persoană în mod diferit, dar îi poate face pe unii oameni să se simtă nervoși și agitați. De asemenea, poate interfera cu somnul, potrivit Mayo Clinic.

Citiți mai multe pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel