4 lucruri inedite pe care le poți face cu folie de aluminiu

Folia de aluminiu înseamnă mai mult decât un accesoriu pentru prepararea mâncărurilor preferate. Poate ameliora durerea sau poate fi de folos la călcatul hainelor.  

Folia de aluminiu are toleranță termică, deoarece suportă atât temperaturi ridicate, cât și îngheț. Este un conductor de electricitate și căldură (partea mată este cea care reține căldura, în timp ce partea strălucitoare o respinge). Este impermeabilă: nu permite trecerea apei sau a umidității.

Cea mai frecventă utilizarea a folii de aluminiu este la gătit. Totuși, un studiu din 2016, realizat de cercetători de la Universitatea Juan Agustín Maza din Argentina, detaliază că aluminiul poate fi toxic, deoarece acesta ar migra către alimente, mai ales atunci când este expus la căldură. Aluminiul poate favoriza apariția bolilor cronice precum insuficiența renală, demența sau Alzheimer.

Ce mai face folia de aluminiu?

 

1. Ameliorează durerea

În ceea ce privește această presupusă utilizare a foliei de aluminiu, există studii care o susțin. Deși, așa cum am menționat mai sus, expunerea cronică la aluminiu dăunează creierului (afirmație confirmată și  de un studiu publicat în Journal of Neuroscience Research), folia de aluminiu ar putea ajuta la ameliorarea diverselor dureri. Aplicată pe locul durerii, încălzește zona și o detensionează. 

2. Calci mai repede

Pentru a reduce timpul de călcat, așază folie de aluminiu pe masa de călcat și deasupra o haină. În acest fel, calci ambele părți ale îmbrăcămintei în același timp.

3. Repară bateriile

Se poate întâmpla ca telecomenzile să nu funcționeze bine, în ciuda faptului că au baterii noi. Explicația ar fi că arcurile care țin bateriile să nu fie setate corect.

O soluție recomandată este să adaugi o folie de aluminiu între baterie și arc. Fiind un bun conductor de electricitate, ar permite trecerea acestuia, ceea ce ar putea ajuta telecomanda să funcționeze din nou.

Este necesar să fii extrem de atent atunci când umbli cu aceste dispozitive, deoarece bateriile pot elibera substanțe toxice periculoase pentru sănătate, potrivit unui articol MedlinePlus.

4. Ascute foarfeca

Ia o folie de aluminiu, împacheteaz-o în 4 sau în 6, după care tai-o de câteva ori cu foarfeca. Astfel, reuşeşti să îţi ascuţi foarfeca  uzată considerabil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel