4 greșeli când vrei să scapi de burtă. Nutrițonist: Doar o chestiune de marketing

4 greseli. FOTO Pexels @ Ivan Samkov
În încercarea de a scăpa de burtă mulți caută drumul cel mai scurt, însă acesta este periculos pentru sănătate.

Varietatea dietelor și a metodelor de slăbire fac tot mai dificilă alegerea celei potrivite, ba chiar se ajunge la greșeli care pot fi dăunătoare sănătății.

De altfel, zona abdominală este una dintre cele mai dificile zone în privința slăbitului, fiind în același timp și una căreia trebuie să îi acordăm o atenție deosebită, căci grăsime viscerală este cea mai periculoasă pentru organism.

Astfel, dietele de urgență, băuturile detoxifiante, sucurile care curăță, ori alte programe de slăbit, aflate la modă, fac tot mai greu de ținut pasul.

Și în timp ce există o mulțime de obiceiuri sănătoase și durabile pe care le putem adopta pentru a ne atinge obiectivele de greutate, există o mulțime de modalități periculoase de a pierde în greutate de care experții ne avertizează că ar trebui să stăm departe, notează EatThis.

Cum să mănânci ca să scapi de BURTĂ. Nutriționist, despre numărul de CALORII: Nu agresează organismul

Care sunt metodele periculoase de a scăpa de burtă

Săritul peste masă. În încercarea de a consuma cât mai puține calorii, mulții sunt tentatți să sară peste mese, iar acest lucru nu doar că este periculos, dar nici măcar nu are efect.

"Atât de mulți oameni cred că săritul peste mese este cheia pentru a pierde în greutate, când, de fapt, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr! Gândește-te la metabolismul tău ca la un foc; pentru a aprinde un foc trebuie să-l aprinzi.

Apoi, pentru a-l menține aprins, adăugați cantități mici de lemn la fiecare câteva ore. Același lucru este valabil și pentru metabolism. Trebuie să-l porniți cu micul dejun, apoi să-l mențineți în flăcări mâncând mese mici și frecvente la fiecare câteva ore.

Mâncatul mai des vă va ajuta să gestionați foamea și sațietatea, ajutându-vă în cele din urmă să gestionați mărimea porțiilor și cantitatea de calorii pe care o consumați", spune nutriționistul Amy Goodson, autorul The Sport Nutrition Playbook, potrivit sursei menționate.

Farfuria ideală a Mihaelei Bilic: Nu știe să numere caloriile

Alegerea sucurilor ”detox”. Dieteticienii consideră că sucurile cu efect detox nu sunt potrivite, pe termen lung, pentru scăderea în greutate, ci dimpotrivă, pot să fie dăunătoare sănătății.

”O curățenie este doar o chestiune de marketing pentru produsele la modă. Nu aveți nevoie de curățarea corpului, de asta se ocupă rinichii și ficatul, zi de zi. Când oamenii aleg acest mod de curățenie nu fac decât să elimine nutrienții și se aleg cu un nivel scăzut de energie, o glicemie mică și îi fac să se simtă destul de rău pe toată durata zilei.

Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă faceți exerciții fizice, riscați să vă simțiți amețiți și chiar amețiți din cauza exercițiilor fizice cu puțină sau deloc hrană”, a mai spus Goodson.

Luarea de pastile pentru pierderea greutății. O altă metodă dăunătoare de a slăbi este aceea de a lua medicamente, cu sau fără recomandarea medicului.

”În loc să schimbe obiceiurile comportamentale printr-o alimentație adecvată și exerciții fizice regulate, unii oameni apelează la medicamente sau proceduri medicale pentru pierderea în greutate.

Acest lucru poate deveni periculos în timp, deoarece oamenii se vor baza pe medicamente și nu se vor concentra pe îmbunătățirea sănătății lor generale cu o dietă echilibrată, ceea ce ar putea duce la deficiențe de vitamine și nutrienți”, a explicat expertul medical Courtney D'Angelo.

Postul prea lung. Deși mulți oameni apelează la postul intermitent, acesta poate fi un mod periculos de a pierde în greutate dacă nu este făcut corect sau cu atenție. Dacă nu sunteți sigur, discutați cu un medic sau cu un nutriționist înainte de a încerca această metodă.

"Postul funcționează pentru că te bazezi pe metoda deficitului caloric pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, dacă postiți prea mult timp, nu veți primi nutriția adecvată de care are nevoie corpul dumneavoastră. Există multe efecte secundare negative și periculoase dacă nu primești suficiente vitamine, minerale și nutrienți de care corpul tău are nevoie", a mai spus D'Angelo.

Vezi și: Postul intermitent și contraindicațiile sale. Cine trebuie să îl evite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel