4 ceaiuri de plante care vindecă infecțiile urinare

Păpădie. Foto: Pixabay
Infecțiile urinare: Anumite tipuri de ceai au efecte benefice în tratarea lor. Iată care sunt acestea:

Ceaiurile nu ar trebui să înlocuiască recomandările medicului, mai ales atunci când sunt prescrise antibiotice, dar pot potența tratamentul prescris pentru infecțiile tractului urinar.

Anumite ceaiuri au efect antimicrobian, care ajută la eliminarea microorganismelor care cauzează infecția. Altele au efecte diuretice, care cresc cantitatea de urină produsă, permițând curățarea tractului urinar. Iată câteva exemple dovedite științific:

1) Strugurele ursului (Arctostaphylos uva-ursi)

Frunzele acestei plante au fost folosite de mai multe secole pentru ameliorarea și tratarea simptomelor infecțiilor urinare. Potrivit unor studii, efectul acestei plante asupra acestor infecții este legat de o substanță, cunoscută sub numele de arbutin, care are un puternic efect antimicrobian. Prin urmare, frunzele de strugurele ursului pot elimina bacteriile, virusurile și ciupercile care sunt responsabile pentru majoritatea cazurilor de infecții ale tractului urinar.

Cum se prepară:  Aveți nevoie de 3 grame de frunze și de 200 de apă rece. Într-un recipient cu capac, se pun frunzele și apa rece, se acoperă și se lasă să se infuzeze timp de 12-14 ore, într-un loc ferit de lumină 

Atenție: Strugurele ursului poate provoca otrăviri dacă apare o supradoză. Experții recomandă să cumpărați frunzele de la plafar numai atunci când sunteți în situații de criză în ceea ce privește simptomele și să nu-l folosiți mai mult de șapte zile. Dacă aveți simptome precum greață sau vărsături, trebuie să opriți administrarea. 

2) Mătase se porumb

Ceaiul din mătase de porumb este un alt remediu popular folosit pentru a trata problemele tractului urinar, inclusiv infecțiile acestuia. Unele studii au arătat că ceaiul din mătase de porumb are o concentrație bună de taninuri, terpenoide și alcaloizi, care îi conferă proprietăți antimicrobiene bune. În plus, mătasea de porumb este, de asemenea, diuretică, ceea ce ajută la eliminarea microorganismelor din sistemul tractului urinar.

Cum se prepară: Cu o mână de mătase de porumb și o cană de apă fierbinte se face infuzie timp de 10 minute. Se bea de două-trei ori pe zi. 

3) Păpădia

Păpădia este o plantă care are un efect diuretic excelent, deoarece ajută la creșterea cantității de urină, permițând bacteriilor care cauzează infecția să fie eliminate mai repede.

Cum se prepară: 15 g frunze și rădăcini de păpădie se pun la infuzat în 200 de ml de apă clocotită timp de cinci până la zece minute. Se strecoară și se bea de două până la trei ori pe zi.

4) Coada calului

Coada calului este unul dintre cele mai populare diuretice naturale din lume și, din acest motiv, poate fi un tratament excelent pentru o infecție a tractului urinar, deoarece ajută la eliminarea microorganismelor responsabile de infecție. Conform cercetărilor, efectul acestei plante este legat de prezența unei substanțe diuretice importante, numită saponină.

Cum se prepară: Puneți o lingura de coada calului într-o cană cu apă clocotită. Lăsați amestecul să stea timp de 5 până la 10 minute. După aceasta, se strecoară, se răcește și se beau până la 3 căni pe zi. Deoarece este un diuretic puternic, care elimină diferite tipuri de minerale importante, coada-calului nu trebuie utilizată mai mult de 7 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel