Prediabetul este un semnal de...
"Ceaiurile detoxifiante - sunt ele mit sau realitate?
Se știe că ceaiul este una dintre cele mai bune opțiuni în nutriție datorită efectelor benefice organismului, dar de aici și până la a-l prezenta drept o cale incontestabilă de detoxifiere este o cale lungă. Cu toate acestea, este mult mai ușor, însă, a recomanda un ceai ce produce rezultate deosebite și, de aici, să ii oferim proprietăți speciale ce conduc la mitul ceaiului detoxifiant. Până la urmă, ceaiul detoxifiant este o solutie bună pentru reechilibrarea organismului, dar el nu poate avea efect singur, ci este necesar să fie asociat cu o schimbare în alimentație.", a scris nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook.
"Mai jos aveți câteva exemple de ceaiuri ce au efecte benefice asupra organismului și pe care le puteți încerca:
Ceaiul de ghimbir și lămâie - este un tonic excelent, ajutând la detoxifierea organismului. Se poate folosi şi ghimbir proaspăt, în acest caz ceaiul fiind foarte aromat şi concentrat. Pentru detoxifiere puternică se adaugă şi ceai de păpădie. Reţeta este: folosim 2 măsuri ceai de păpădie şi 2 linguri de rondele de ghimbir peste care se adaugă 3 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat 3-5 minute, apoi se lasă încă 10 minute la răcit. Când temperatura apei a scăzut sub 60 de grade, se adaugă feliile de lămâie. Se consumă călduţ, având proprietăţi detoxifiante şi energizante excelente.
Ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt - este de secole aliatul francezilor după o masă copioasă. Alegeţi plantele verzi (se găsesc în magazinele alimentare, cel mai adesea, în raioanele cu condimente) şi adăugaţi o cană de apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 2-4 minute la infuzat, până când apa devine uşor verzuie. Se consumă neîndulcit, fiind un excelent digestiv. Înlătură senzaţia de greaţă de după o masă prea îmbelşugată.
Ceaiul de dafin, combinat cu muşeţel şi mentă - este un remediu blând pentru reducerea senzaţiei de balonare – acumularea de gaz şi lichid în colon. Pentru acest ceai, trebuie să folosim pentru 2 căni de apă, o frunză de dafin, o măsură de muşeţel şi una de mentă. Se poate consumă zilnic, în situaţia în care resimţim o stare neplăcută după mesele îmbelşugate.
Ceaiul de anghinare - apelaţi la ceai de anghinare dacă simţiţi că aţi mâncat prea multe grăsimi animale. Anghinarea este folosită de sute de ani pentru a uşura suferinţa hepatică, iar ceaiul de anghinare poate fi folosit după mese copioase, pentru că ajută activitatea veziculei biliare. Sunt şi câteva precauţii legate de acest ceai - persoanele alergice la muşeţel au şanse mari să fie alergice şi la anghinare, iar persoanele care au pietre la fiere nu ar trebui să consume acest ceai fără să informeze medicul specialist curant.", a precizat nutriționistul Cori Grămescu.
Citește și Această rețetă de ceai de ghimbir a dat lumea medicală peste cap. 5 efecte-SURPRIZĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...