4 alimente care ar trebui consumate crude. Beneficii MAJORE pentru sănătate

Spanac, brocoli, avocado. Foto: Daria Shevtsova, de la Pexels
Dieta este extrem de importantă pentru sănătate, însă nu doar alegerea corectă a alimentelor contează, ci și modul de gătire. De asemenea, unele alimente sunt mai sănătoase dacă sunt consumate crude.

O dietă cu alimente crude implică legume și fructe care includ în principal alimente neprocesate cu o dietă integrală pe bază de plante și în principal alimente organice. Aceste alimente sunt cele mai bune atunci când sunt consumate crude și oferă beneficii suplimentare pentru sănătate, care sunt extrem de valoroase pentru organism.

Trecerea la alimente crude poate fi, de asemenea, benefică pentru pierderea în greutate. O dietă crudă are o valoare nutritivă mare, iar aromele nu sunt compromise.

Iată patru alimente care sunt cele mai bune atunci când sunt consumate crude:

Ceapa

Ceapa este grozavă când este consumată crudă. Au multiple beneficii pentru sănătate care favorizează sănătatea inimii. Ceapa crudă este excelentă și pentru sănătatea ficatului. Poate fi consumată sub formă de salată, cu mesele obișnuite.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Care sunt cele mai sănătoase BANANE: verzi, galbene sau maro. Ce reprezintă fiecare culoare

Brocoli

De obicei disprețuit în fiecare gospodărie, broccoli este grozav și un superaliment uimitor care are multiple beneficii pentru sănătate și valoare nutritivă. Dar cel mai bun este atunci când e consumate crud, deoarece este bogat în potasiu și conține un compus important, dar care se epuizează atunci când este gătit. Brocoli crud ajută la reducerea hormonilor tiroidieni.

Nucă de cocos

Apa de cocos sau chiar nuca de cocos ca întreg aliment este considerată nutritivă, deoarece este extrem de bogată în potasiu, magneziu și sodiu. Nivelurile ridicate de electroliți te energizează instantaneu și îți măresc nivelul de energie. Prin urmare, sunt considerate o băutură ideală pentru sportivi, pentru că le oferă energie imediat.

Nuci

Nucile sau alunele, ac sunt prăjite sau sărate, ar putea să nu mai aibă valoarea nutritivă. Prin urmare, sunt cele mai bune atunci când sunt consumate crude. Nucile sunt pline cu mai multe substanțe nutritive și vitamine care sunt grozave pentru sănătatea generală a corpului și oferă fier și magneziu suplimentar în organism.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel