3 soluții naturale ca să scapi de rugina de pe cadă fără să distrugi smalțul

Dacă nu vreți să folosiți soluții din comerț puteți apela la câteva remedii pe care le aveți în casă.

Iată câteva dintre acestea:

* suc de lămâie - stoarce zeama de la 2-3 lămâi și pune sucul într-un recipient cu pulverizator. Apoi pulverizați sucul de lămâie și să îl lăsați să acționeze 10-20 de minute. Dacă e vorba d eo pată mai mica puteți îmbiba un burete sau o cârpă în sucul de lămâie și să puneți deasupra petei. Lăsați sucul de lămâie să curețe pata de rugină, apoi clătiți cu apă. Dacă pata nu dispare frecați suprafața cu un burete.

* borax - îl puteți folosi simplu sau în combinație cu sucul de lămâie. Presărați borax pe acele pete de rugină, iar apoi pulverizați suc de lămâie, frecați acel loc până obțineți o pastă, iar apoi lăsați-o să acționeze 30 de minute.

Mai puteți folosi borax cu apă fierbinte. Puneți 250 ml de apă la fiert, în care adăugați o lingură de borax. Soluția o puneți pe suprafețele cu rugină și lăsați să acționeze 24 de ore. A doua zi, clătiți bine toată cadă.

* oțet – folosiți un recipient în care puneți oțet alb. Pulverizați suprafața afectată de rugină, iar apoi lasă-l să acționeze 2-3 ore. Frecați petele cu o perie moale. Petele de rugină vor dispărea ca prin minune. Menționăm faptul că ar trebui să ștergi cada foarte bine înainte de a pulveriza oțetul, pentru că nu vrei ca acesta să se dilueze în apă, în cazul în care cada este udă, cumsa.ro.

Dincolo de întrebuințarea sa de bază, la gătit, bicarbonatul de sodiu poate fi leacul natural original pentru multe probleme legate de sănătate, dar și pentru chestiuni tehnice! Spre exemplu, poate fi folosit pe bateria de la mașină! Elimină rugina de pe baterii și cabluri, de la mașini sau de la bărci – Faceți un amestec de o lingură bicarbonat de sodiu la un sfert de litru de apă, pulverizați pe baterie sau pe cabluri, periați, clătiți, uscați și acoperiți cu vaselină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel