3 semne de avertizare ale cancerului de sân pe care nicio femeie NU trebuie să le IGNORE

Cancerul de sân. Foto: Pixabay
Iată trei semne de avertizare ale cancerului de sân pe care orice femeie trebuie să le cunoască. Ar putea face diferența.

Navigarea pe internet pentru a ne diagnostica problema, chiar înainte de a vizita un medic, este o regulă generală pentru mulți. Ne oferă încrederea necesară pentru a vorbi în fața medicului și, de asemenea, ne ajută să ne explicăm mai bine simptomele, în loc să spunem doar „mă simt rău”.

Cu toate acestea, vom fi cu toții de acord, internetul are un singur răspuns fix pentru mai multe simptome, cancerul. Și, ajungem să ne diagnosticăm singuri, sunt șanse mari să blestem Internetul și să spunem: „motorul de căutare este nebun”. De aceea, cel mai bine este să ne prezentăm la un doctor.

Cancer, cuvântul în sine, din toate motivele întemeiate, este suficient pentru a vă trimite fiori pe coloana vertebrală. Acesta este motivul pentru care mulți resping faptul că și ei pot fi o victimă a acesteia.

Dr. Mandeep S Malhotra, specialist în cancerul cap-gât-sân, la Fortis Flt. Spitalul Lt. Rajan Dhall, enumeră trei semne de avertizare ale cancerului de sân pe care nu trebuie să le ignorați.

Nodul sau secreție la sân

Orice masă sau nodul simțit la sân sau orice scurgere din mamelon trebuie evaluată pentru a exclude cancerul de sân. Cancerul de sân este principala cauză de deces la femei și semnele timpurii nu trebuie ignorate. Există o modalitate simplă de a verifica nodul sau secreția de la sân prin simțirea acestuia. Trebuie să-ți miști mâna pe sân de jos în sus pentru a simți orice nod. Secreția putea fi observată cu ușurință, substanța asemănătoare apei curgând din mamelon.

Modificări ale pielii sânilor

Orice schimbare de culoare sau gropiță în pielea sânului poate fi semne de avertizare ale cancerului de sân. Trebuie să-ți cunoști mai bine corpul și să ai grijă de el. Petele albe mici sau decolorarea sau culoarea închisă a sânului trebuie luate în serios. O dată pe lună, trebuie să fii atent la sănătatea sânilor tăi și să-l verifici în mod regulat. Dacă sunt antecedente de cancer de sân în familia dumneavoastră, trebuie să aveți grijă de sân în mod corespunzător pentru a evita să aveți probleme.

Inversarea mamelonului

Un mamelon inversat nu trebuie ignorat. Cancerul de sân în India este diferit de Occident. Aici afectează femeile mai tinere și mai mult de jumătate dintre ele sunt prezente în stadii avansate. Vârsta mijlocie este una dintre cele mai importante faze ale vieții unei femei, atât ca partener de viață, cât și ca mamă. Astfel de femei productive și importante se încurcă acum cu această amenințare crescândă a cancerului de sân. Prin urmare, este important să acordați atenție acestor semne cel mai devreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel