3 plante cu acțiune antitumorală. Efectele xantohumolului

3 plante cu actiune antitumorala - FOTO: Pexels @kristina paukshtite
Care sunt plantele cu efecte antitumorale și cum putem beneficia de proprietățile lor?

Rostopasca

Rostopasca (Chelidonium majus) a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratamentul unor probleme dermatologice, precum: negi (veruci), infecții sau psoriazis. Negii sunt mici tumori ale pielii cauzate de HPV (virusul papiloma uman), care apar de obicei la nivelul degetelor și cauzează disconfort.

Negii nu sunt tumori canceroase, dar se transmit de la o persoană la alta prin contact direct. 

Rostopasca are acțiune citostatică, analgezică și produce o ușoară anestezie locală. Pentru tratamentul negilor se folosește sucul de rostopască direct pe suprafața pielii afectate de 2-3 ori pe zi până la dispariția negului. Rostopasca poate fi utilizată și sub forma ceaiului de rostopască, dar băut în cantități mari poate avea efect toxic.

Ceaiul de rostopască este folosit în afecțiunile hepatice și în cele gastrointestinale.

Hameiul

Hameiul (Humulus lupulus) are o aromă amăruie, intră în compoziția berii, dar este utilizat și în fitoterapie. Unele principii active din hamei au acțiune antitumorală, acționând prin blocarea dezvoltării celulelor tumorale.

Există studii recente care demonstrează efectele xantohumolului din hamei. Această substanță are proprietăți anti-îmbătrânire, antiinflamatoare, antimicrobiene și intervine în tratarea diabetului zaharat și al cancerului. Ceaiul de hamei are acțiune sedativă, reduce stările de anxietate și combate insomnia.

Extractele din hamei se folosesc împotriva schimbărilor de dispoziție, bufeurilor din premenopauză și în curele de detoxifiere.

Cimbrul

Cimbrul (Thymus vulgaris) stimulează sistemul imunitar prin cantitatea crescută în vitamina C și are efect anti-cancer.

Alți componenți din cimbru responsabili pentru aceste beneficii sunt vitamina A, cuprul, fierul și manganul. Aromatizarea mâncărurilor cu cimbru sau consumul ceaiului de cimbru ajută pacienții care suferă de cancer să treacă mai ușor pentru stările de depresie și anxietate.

Totodată, cimbrul are și efecte antimicrobiene, antiinflamatorii și antioxidante și intervine în scăderea tensiunii arteriale.

Vezi și: Mierea de albine, alimentul care te scapă de CANCER și DIABET. Cele 7 beneficii pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel