3 mituri despre vaccinul anti-COVID, desființate de un expert la Oxford

Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Cercetătorul Ștefan Dascălu de la Universitatea Oxford a explicat de ce anumite idei/mituri nu stau în picioare în ce privește vaccinul împotriva COVID.

Cercetătorul Ștefan Dascălu de la Oxford a demontat mituri despre vaccinarea cu serul anti-COVID. Specialistul susține că e ”total fals” și că ”este puțin spus o eroare genetică” când vine vorba de răspunsul la întrebarea ”vaccinul modifică ADN-ul?. 

"Vaccinul produce reacții adverse grave, apărute peste ani de zile" este o afirmație falsă întrucât, explică expertul de la Oxford, ”reacțiile imediate sunt ca la orice medicament sau vaccin. Pot exista în urma administrării. Sunt absolut normale”. Iar legat de mitul ”vaccinul nu este eficient", Ștefan Dascălu spune că ”dacă persoana a primit vaccinul azi și a doua zi a fost depistată pozitiv cu virusul, asta nu demonstrează absolut nimic despre eficacitatea vaccinului”.

Argumentele specialistului, explicate în detaliu, pot fi citite pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel