La vârsta a doua, prevenția...
Stresul este o afecțiune care apare din cauza presiunii excesive din exterior (fie că e vorba de muncă, familie etc), a programelor strânse și a neliniștii. Acest lucru duce la multe alte condiții, cum ar fi epuizarea, oboseala etc., împreună cu alte probleme de sănătate, precum și probleme cu somnul.
Există mai multe modalități de a face față și de a vă reduce stresul. Dar înainte de aceasta, trebuie să renunțați la concepțiile greșite despre gestionarea stresului. Există anumite lucruri din cauza cărora oamenii nu sunt capabili să gestioneze corect stresul.
Iată care sunt concepții greșite despre gestionarea stresului:
- Gestionarea stresului are ca scop eliminarea stresului
Acesta este cel mai frecvent lucru pe care oamenii îl spun ca sfat. „Elimină complet stresul”. Dar pentru anumite situații, stresul este de fapt bun, deoarece vă împinge să vă atingeți obiectivul. Și, de asemenea, nu este posibil să elimini toate lucrurile stresante din viața ta. Deci, abordarea mai bună este aceea că accepți stresul ca parte a vieții și apoi încerci să controlezi reacțiile. Mai târziu, faci strategii pentru acele lucruri care nu pot fi eliminate.
- Atitudinea corectă nu te va face niciodată să te simți stresat
Oamenii cred că există o diferență între o persoană stresată și o persoană calmă și senină. Greșesc. Dacă nu poți simți stresul și poți rămâne calm, fără tensiune, atunci nu vă va fi posibil să recunoști și să gestionezi stresul. Lucrurile se vor înrăutăți. Este foarte normal să te stresezi, dar încearcă să ai o atitudine pozitivă față de provocare. Și ai grijă de sănătatea ta când te stresezi.
- Tehnicile corecte vor face să dispară tot stresul
Exercițiile fizice, yoga, meditația și gândirea pozitivă pot reduce cu siguranță nivelul de stres, dar nimic nu poate elimina în totalitate stresul. Atunci când oamenii cred că metodele menționate mai sus le vor elimina complet stresul, îl consideră o problemă gravă de sănătate după ce se stresează pentru o dată. Îi vei face față în viața ta, așa că acceptă-l cu o atitudine pozitivă. Și fă exerciții și meditație pentru a îl reduce într-o oarecare măsură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Hidratarea este un obicei esențial...