3 beneficii ale sucului de lămâie

Apa cu lămâie        Foto: Pixabay
Sucul de lămâie are o mulțime de utilizări de la uz culinar la cosmetică până la medicină.

Compușii antibacterieni din lămâi pot vindeca infecțiile gurii, cum ar fi gingivita, și pot acționa ca un laxativ în sistemul digestiv. Sucul de lămâie este o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient vital în prevenirea multor boli moderne.

Vitamina C este esențială în formarea oaselor, repararea țesutului conjunctiv și sănătatea gingiilor. Ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor și protejează împotriva deteriorării radicalilor liberi a celulelor. Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu vitamina C ajută la prevenirea aterosclerozei prin întărirea pereților arterelor și este util în tratarea infertilității și a tulburărilor neurologice precum Alzheimer.

Sucul de lămâie este o sursă bogată de fitochimicale benefice și are multiple efecte benefice.

Iată câteva: 

* efecte antibacteriene - Sucul de lămâie are proprietăți antibacteriene și antifungice. Compușii vegetali din concentratul de suc de lămâie au inhibat în mod eficient creșterea infecțiilor cu salmonella, stafilococul și candida într-un studiu. De asemenea, a fost eficient împotriva unei anumite bacterii rezistente la antibiotice, care provoacă pneumonie și infecții în sânge.

* tensiunea arterială mai mică - Cercetătorii japonezi au analizat o posibilă relație între consumul de suc de lămâie și tensiunea arterială. Au găsit o relație inversă, adică cu cât mai mult suc de lămâie ingerat de un subiect de testare, cu atât este mai mică tensiunea arterială. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina de ce compușii sucului de lămâie pot scădea tensiunea arterială.

* prevenirea cancerului - Sucul de lămâie este o sursă valoroasă de flavonoide care ajută la protejarea împotriva cancerului. Acești flavonoizi au proprietăți antioxidante și interferează cu dezvoltarea și răspândirea cancerului. Într-un studiu, sucul de lămâie a fost deosebit de eficient în inhibarea creșterii celulelor leucemice, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel