3 alimente care te scapă de stres

Job  FOTO: pexels.com
În ziua de azi stresul face parte din cotidian. Dacă în cantități mici, stresul poate fi un motor care ne face să evoluăm, atunci când devine copleșitul ne poate distruge sănătatea. De aceea e important să luptăm contra sa cu toate armele pe care le avem la dispoziție, inclusiv prin alimentație. Iată 3 alimente care reduc natural stresul: 

Aveți deadline-uri imposibile la locul de muncă? Sau vă este greu să vă relaxați după o zi lungă și obositoare? Spre exemplu, un studiu (link direct studiu) arată că a trăi într-o societate atât de rapidă poate avea efect asupra nivelului de stres, 85% dintre adulții din Marea Britanie fiind supuși stresului în mod regulat. De fapt, una dintre cele trei cauze cele mai frecvente de stres este sănătatea, cu 54% îngrijorându-se de impactul pe care îl are asupra bunăstării lor. Apoi, stresul continuu poate duce, printre altele, la dureri de cap, depresie crescută, atacuri de cord, hipertensiune arterială, insomnie, infarct, arsuri la stomac și chiar probleme de fertilitate.

Există însă mai multe modalități de a lupta cu stresul și de a-l controla. Ne putem pune ordine în viață, spre exemplu, cu ajutorul unui psiholog. Ne putem drămui timpul de așa manieră încât să facem față provocărilor. Și, nu în ultimul rând, ne putem ajuta organismul să reziste la stres consumând alimente sănătoase, mai ales pe cele care conțin vitamine și minerale care reduc stresul. Iată 3 dintre acestea și cum funcționează ele: 

Avocado

Nivelurile de magneziu din avocado pot ajuta la controlul stărilor nervoase, arată un studiu (link direct studiu). Prin susținerea sistemului nervos, plus echilibrarea glicemiei și a presiunii, corpul și mintea ar trebui să se simtă mai relaxate în situații de stres.

Ciocolata neagră

Diverse studii au arătat că ciocolata neagră vă poate ajuta în situații stresante. Conține fibre și antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării celulelor din cauza radicalilor liberi. Se crede, de asemenea, că îmbunătățește fluxul sanguin și scade și tensiunea arterială. Și beneficiile ei nu se opresc aici. Un studiu (link direct studiu) a constatat chiar că ciocolata neagră poate avea un impact pozitiv și asupra undelor creierului legate de memorie. În mod natural, ar trebui să vă bucurați de ea ca parte a unei diete sănătoase echilibrate și e important să alegeți tipurile de ciocolată neagră cu peste 80% cacao și cât mai puțin zahăr.

Banane

Aceste fructe galbene curbate sunt bogate potasiu, care contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Bananele conțin, de asemenea, un aminoacid numit triptofan, care stimulează hormonul fericirii, serotonina (link direct studiu) care ne scapă de stres. De asemenea, aduce organismului un aport atât de necesar de vitamina B6 (piridoxină). Acest lucru poate contribui la funcționarea normală a sistemului imunitar în perioadele de anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel