3.800 de cadre didactice, imunizate în prima zi de campanie
25 feb, 00:20

Vaccin    FOTO pexels
3.800 de cadre didactice au fost vaccinate în prima zi a campaniei de vaccinare care vizează cadrele din învățământ

Campania de vaccinare a cadrelor didactice care a început miercuri a avut un start bun. Potrivit CNCAV, 3.800 de persoane s-au imunizat în prima zi. Dintre acestea, 1.748 dintre cei vaccinați au primit vaccinul AstraZeneca, iar 2.052 cel produs de Pfizer.
„Educația rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres și vârful de lance al tinerei generații. Dascălii din România au început să se vaccineze de astăzi, în București și alte 22 de județe din țară. 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262)”, transmite CNCAV.  
Acțiunea de imunizare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.
„Ieri a avut loc ultima ședință pregătitoare cu directorii DSP-urilor din fiecare județ și am stabilit următoarele lucruri: procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie”, a anunțat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă de marți.

Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
CHLORAMBUCILUM - prospect
12 beneficii uimitoare ale grăsimilor Omega 3
Horoscop, sâmbătă, 10 aprilie 2021: zodia care cheltuie bani
Ghimbirul, beneficii neștiute pentru sănătate
Sindromul colonului iritabil: plante care ajută în terapie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri