24 de plante și ierburi din bucătărie pentru diabet. Una dintre ele duce și la prevenirea bolii Alzheimer

24 de plante si ierburi din bucatarie pentru diabet - Foto: Freepick @pvproductions
Iată cele 24 de plante și ierburi medicinale din bucătărie care combat diabetul și care ajută și la prevenirea altor boli.

De-a lungul istoriei, multe culturi s-au bazat foarte mult pe plante și ierburi în scopuri medicinale. În prezent, medicina modernă analizează modul în care aceste surse tradiționale pot fi utilizate pentru a trata și gestiona diabetul, fie împreună cu medicamentele convenționale, fie singure.

VEZI ȘI: Burnout și brownout, ce sunt și care sunt SEMNELE. Cum să tratezi epuizarea, fără să ajungi să-ți dai demisia. Dafinoiu: Apar frustrarea, dezamăgirea, neajutorarea 

Întotdeauna este recomandată îndrumarea profesională atunci când se utilizează remedii pe bază de plante. Au fost efectuate cercetări asupra multor surse de plante medicinale, inclusiv asupra următoarelor:

Ginsengul american (Panax quinquefolium) - Ginsengul american pare să scadă nivelul de glucoză din sânge prin creșterea secreției de insulină. Un studiu a constatat că persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au luat ginseng american înainte sau la masă au înregistrat o reducere moderată a nivelului de glucoză după masă.

Liliac (Laurus nobilis) - S-a demonstrat că frunza de dafin ajută organismul să utilizeze insulina mai eficient la niveluri de până la 500 mg, ceea ce reprezintă mai puțin de o jumătate de linguriță. Alte mirodenii precum scorțișoara, cuișoarele, turmericul, coriandrul și chimenul sunt, de asemenea, bune pentru a controla nivelul de zahăr din sânge.

Berberina - Cercetările au arătat că 500 mg de berberină administrată de 2-3 ori pe zi a fost capabilă să controleze zahărul din sânge și metabolismul lipidic la fel de eficient ca și metforminul.

Gourd amar (Momordica charantia) - Această plantă specială, cunoscută și sub numele de pepene amar, a atras un interes considerabil pentru capacitatea sa de a regla glicemia.

Cayenne (Capsicum frutescens) - Aceasta este o altă plantă utilizată în ameliorarea durerii asociate cu neuropatia diabetică. Se numește în mod obișnuit ardei iute și se utilizează sub formă de cremă externă.

Scorțișoară - Acest condiment popular a demonstrat capacitatea de a crește sensibilitatea la insulină și de a reduce atât nivelul de glucoză din sânge, cât și cel al colesterolului la persoanele cu diabet de tip 2.

Cercetările finanțate de Diabetes Action, realizate de laboratorul doctorului Richard Anderson, au descoperit că un nou polifenol de tip A, solubil în apă, a fost cel mai eficient și sigur ingredient. Deoarece scorțișoara integrală include componente liposolubile, cum ar fi cumarina, care poate fi toxică în doze mari, ar trebui utilizat doar extractul solubil în apă cu denumiri brevetate, cum ar fi Cinnulin PF sau CinnSulin. Studii suplimentare finanțate de Diabetes Action au constatat că același extract de scorțișoară a demonstrat efecte neuroprotectoare asupra creierului, ceea ce poate duce la o mai bună prevenire și tratare a bolii Alzheimer. Numeroși cercetători numesc acum boala Alzheimer diabet de tip 3.

Curcumina (Turmeric) - Un condiment alimentar utilizat în mod obișnuit care a fost folosit în mod tradițional pentru durere și vindecarea rănilor, dar care pare să inhibe, de asemenea, boala autoimună prin reglarea citokinelor inflamatorii. Cercetările au arătat că curcumina poate fi de 400 de ori mai puternică decât medicamentul obișnuit pentru diabet Metformin în îmbunătățirea sensibilității la insulină și în a ajuta la inversarea diabetului de tip 2.

Ulei de Evening Primrose (acid gama-linolenic sau GLA) - Metabolismul defectuos al acizilor grași în diabet poate duce la afectarea funcției nervoase și poate contribui la dezvoltarea neuropatiei periferice. Studiile inițiale sugerează că uleiul de ambrozie de seară, care este bogat în acid gama linolenic, îmbunătățește fluxul sanguin și funcția nervoasă.

Schinduf (Trigonella foenum-graecum) - S-a demonstrat că schinduful, un ingredient comun în bucătăria indiană și din Orientul Mijlociu, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și crește colesterolul bun (HDL), reducând în același timp colesterolul total. În plus, semințele de schinduf sunt o sursă bună de fibre solubile.

In (Linum usitatiisimum) - Semințele de in sunt una dintre cele mai bogate surse de fibre solubile din natură. Cercetările au arătat o îmbunătățire semnificativă a valorilor glucozei prin consumul de fibre de in. În plus, uleiul de in este o sursă excelentă de acid alfa-linolenic (acid gras omega-3). Fie semințele de in măcinate, fie uleiul său poate fi folosit în pâine sau brioșe.

VEZI ȘI: Bronșiolita: ce este, simptome, cauze, tratament. Dorobăț și Marinescu: NU este o boală ușoară! Este una din formele grave de afectare respiratorie. Nu ar trebui să ne mirăm

Ghimbir (Zingiber officinale) - Cel mai frecvent utilizat ca aromă pentru alimente, ghimbirul poate fi, de asemenea, administrat pe cale orală în cantități mai mari pentru diverse tipuri de ameliorare a digestiei. Studii limitate pe animale cu diabet arată că ghimbirul poate reduce nivelul de zahăr și colesterol din sânge.

Ginko Biloba - Pentru pacienții cu diabet de tip 2 care nu erau bine gestionați cu metformină, adăugarea unui extract de Ginkgo Biloba a fost eficientă în îmbunătățirea rezultatelor tratamentului.

Gurmar (Gymnema sylvestre) - Într-un studiu realizat în anul 2000 de către Diabetes Educators, 65 de pacienți au prezentat o reducere semnificativă a nivelului A1C atunci când au luat un supliment comercial care conținea 400 mg de extract de frunze de Gymnema sylvestre.

Acidul hidroxicitric (HCA) - Acest compus din plante care se găsește în mod natural în boabele de grindină, Garcinia Cambogia, poate juca un rol esențial în scăderea colesterolului și pentru reducerea greutății prin suprimarea apetitului. Rezultatele mixte și potențialele efecte secundare arată necesitatea unor cercetări suplimentare. HCA nu ar trebui să fie utilizat de către oricine ia medicamente pentru colesterol sau diabet.

Lagerstoemia speciosa - Această plantă este numită în mod obișnuit Banaba în Filipine, cunoscută și sub numele de Crepe Myrtle, Queen's Flower sau Pride of India. S-a demonstrat că reglează nivelul glicemiei prin creșterea acțiunii insulinei.

Nopal (Opuntia fulignosa) - Nopal, numit și cactus cu pere de ghimpe, este un aliment popular în America Latină. Au fost efectuate numeroase studii privind rolul său în controlul și scăderea glicemiei. Un studiu austriac a arătat că opuntia a scăzut lipidele din sânge, glicemia și a crescut sensibilitatea la insulină la persoanele fără diabet.

Ceapă și usturoi - Utilizarea cepei și a usturoiului pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge a fost populară în Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Aceste plante conțin compușii sulfuroși allicină și allyl propyl di sulphide care au structuri chimice similare cu insulina și, prin urmare, se crede că reduc glicemia.

Rodie - Acest fruct delicios conține multe substanțe benefice, cum ar fi polifenolii, care au proprietăți antioxidante, antivirale și antitumorale. Rolul său cinic este explorat în prezent, cu rezultate inițiale încurajatoare în ceea ce privește scăderea nivelului de lipide la persoanele cu diabet și îmbunătățirea fluxului sanguin către inimă.

Pycogenol - Acest extract din scoarță de pin a fost utilizat în unele țări pentru a trata retinopatia diabetică și ulcerele diabetice. Un studiu german a arătat un efect pozitiv asupra scăderii nivelului de glucoză.

Drojdie de orez roșu (monascus purpureus) - Deși mulți medici prescriu medicamente cu statină pentru a reduce nivelul colesterolului LDL, cercetările au arătat efecte similare antiinflamatorii și de scădere a lipidelor prin administrarea de drojdie de orez roșu. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui luat numai sub supraveghere medicală, deoarece extractul de drojdie roșie de orez conține aceleași substanțe chimice ca și lovastatina, medicament eliberat pe bază de prescripție medicală.

Resveratrol - Acest compus polifenolic se găsește în diverse plante, cum ar fi strugurii și fructele de pădure. Au existat dovezi convingătoare cu privire la potențialul puternic antiinflamator al resveratrolului ca agent anti-îmbătrânire.

Silimarina (ciulinul de lapte) - Această plantă a fost utilizată pentru tratarea bolilor de ficat de mulți ani. Cercetări recente au arătat că silimarina reduce rezistența la insulină și scade semnificativ nivelul insulinei la post și scade nivelul enzimelor hepatice mai bine decât pacienții care iau metformină.

Sulforafan - Acest fitochimic se găsește în legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varza kale și varza. Nu numai că a demonstrat acțiuni puternice de prevenire a cancerului, dar a reușit să arate o reducere a glicemiei cu 10%.

VEZI ȘI: Andreea Balan, dietă. Alimentul la care a renunţat și care o menține la 49 de kilograme: De 20 de ani am aceeași greutate

Ceaiul - Datorită conținutului său ridicat de polifenoli antioxidanți, în medicina tradițională chineză și indiană, ceaiul verde a fost utilizat cu succes în promovarea digestiei, vindecarea rănilor, reducerea glicemiei și îmbunătățirea sănătății inimii. Cercetările arată că ceaiurile negru, verde și oolong cresc sensibilitatea la insulină. Cu toate acestea, ceaiurile din plante nu au fost eficiente, deoarece nu conțin camellia senensis, arată Diabetes Action.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel