18 ianuarie 2021, Blue Monday, cea mai TRISTĂ zi a anului. 5 reguli care vindecă depresia

Se anticipează că 18 ianuarie 2021 va fi cea mai tristă zi a anului. 

Blue Monday se presupune că este „cea mai deprimantă zi a anului”, cauzată de o combinație între revenirea din concediu, vinovăția pentru rezoluțiile de Anul Nou abandonate, vremea rece și gândurile negative.

Anul acesta, această zi deosebit de mohorâtă are loc pe 18 ianuarie 2021. 

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula care este ziua cea mai deprimantă din an. A luat în considerare mai mulți factori: condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool şi dulciuri din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil și nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare, scrie DIGI24

Cum scapi de depresia cauzată de Blue Monday?

Dormi suficient

Întâmpină Blue Monday odihnit/ă. Prin urmare, culcă-te devreme și încearcă să înlături toate acele elemente care ți-ar putea perturba somnul: televizor, tabletă, telefon, veioză aprinsă. 

Fă mișcare

Chiar dacă e luni, începutul de săptămână poate fi un moment prielnic să te apuci de exerciții fizice fie acasă, fie la sala de fitness. 

Fii vesel/ă

Se consideră a fi cea mai deprimantă zi a anului. Așa, și? Gândește-te la toate evenimentele din trecut sau persoanele din viața ta și zâmbește. 

Oferă ajutor

Dacă vezi pe cineva uc moralul la pământ, spune-i o vorbă bună, scoate-l din starea în care e. Vei vedea cât de bine te vei simți și tu, făcând o faltă bună. 

Evită stresul

De Blue Monday, evită pe cât posibil stresul la locul de muncă, din trafic sau de acasă. Fă câteva exerciții de respirație, calmează-te și ia totul cu calm. Vei fi mai puțin stresat/ă nu doar lunea, ci și în restul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel