15 sfaturi utile despre medicină, valabile și-n 2022
05 ian 2022, 16:42

Bucurie
Medicul Vasi Rădulescu reamintește câteva adevăruri din medicină, valabile în orice an.

Iată câteva dintre adevăruri medicale amintite de medicul cardiolog Vasi Rădulescu:

” * Nu e nicio relație între vaccinuri și autism. Oricât ar inventa sau scormoni unii. Nu s-a găsit, nici după rerereverificarea unor metaanalize uriașe.

* Uleiurile esențiale n-au treabă cu medicina așa cum sunt promovate pe forumuri sau site-uri care comercializează așa ceva. Nu vindecă astmul, diabetul, bolile de inimă, epilepsia sau alte afecțiuni.

* Dexametazona tot nu se nebulizează, ea având doar indicații intramusculară, intraarticulară sau intravenoasă. Există încă moda asta cu dexametazona în nebulizator, dată la orice fleac de răceală la copii mai ales. Este eronată.

* N-ai cum să aliniezi ceakrele pentru că nu există așa ceva. Să nu confundăm o parte a unei religii cu adevărul științific, oricât de seducătoare ar fi ideea

* Terapia apucatului îngerilor de aripi are și ea efecte miraculoase pe golitul buzunarelor. Cam atât. Poate încetăm cu aceste zone mistice și miraculoase în care tot căutăm vindecarea, ocolind medicina adevărată.

* Impunerea dietei fără gluten în populația generală nu are nicio noimă, ea fiind indicată celor cu boală celiacă sau alte indicații speciale, la recomandarea medicului. Nu sunt mai sănătoase alimentele fără gluten și nu pun nicio problemă la persoanele fără afecțiuni speciale, cum ar fi boala celiacă.

* Nu există detox. E un marketing care-i seduce încă pe mulți. Toxinele și produșii de metabolizare sunt scoși din corp de rinichi, ficat, plămâni, piele.

* Protectoarele hepatice n-au nicio treabă de cele mai multe ori. Sunt încă date cu pumnul. Nu fac decât să obosească ficatul.

* Suplimentele minerale și vitaminice se dau pe indicații precise, când sunt carențe sau situații deosebite. În rest nu au efecte notabile.

* Nu există nicio dietă capabilă să vindece vreun tip de cancer per se. Alimentația contează, dar ea va fi parte dintr-o strategie complexă ce are ca fundament un tratament clar, bazat pe studii clinice, nu pe abureli.

* Biorezonanțele, spiridușii magici și alte aparate cu unde aiuritoare n-au fundament științific, n-au rezultate documentate și validate, deci nu pot produce efecte pozitive.

* Nimeni nu-și folosește doar 10% din creier (bine, unii politicieni continuă să o facă, admit, precum și conspiraționiștii care cred și promovează toate inepțiile). În rest, toată masa creierului e folosită în diverse procese.

* Nu există „cădere de calciu” care să explice orice stare de rău. Calciul e menținut la niveluri precise în corp și „cade” în situații rarisime.

* Nimeni nu-și poate înghiți limba. E un mit.

* Nu se va da șoc electric atunci când inima este în asistolie (oprită). Se dă în tulburări grave de ritm, când bate foarte repede, haotic. Șocul asta face: oprește inima și-i dă ocazia să facă restart, pe curat, anulând o aritmie. E ca un reset”.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?