13 copii, infectați cu SARS-CoV-2 într-o tabără din Alba: ce alte nereguli au găsit inspectorii DSP

Test rapid salivă. Foto: Protejat.ro
Nereguli găsite într-o tabără după un control DSP declanșat în urma depistării a 13 cazuri de copii infectați cu SARS-CoV-2

13 copii și un supraveghetor au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 după ce au fost într-o tabără din județul Alba. DSP a efectuat o anchetă și a stabilit că ei au venit deja infectați în tabără. De asemenea, ei mai arată că administratorii nu au făcut triajul epidemiologic la sosirea copiilor.

De asemenea, mai multe nereguli au mai fost depistate în urma controlului: blocul alimentar și ustensile folosite la prepararea hranei neigienizate, pereți cu pânze de păianjen, vase murdare.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a spus că după control a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru neexecutarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru, în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.

„Mai exact, blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurățat, mobilier întreținut necorespunzător, pereți cu frecvente pânze de păianjen, veselă și echipamente neigienizate, spații frigorifice neigienizate. În ceea ce privește condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor și a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfecției”, a spus directorul DSP Alba, citează Digi 24.

Administratorii au fost amendați cu 10.000 de lei pentru nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare și pentru că nu au putut face dovada efectuării analizelor medicale periodice pentru personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel