100.800 doze de vaccin COVID-19 AstraZeneca au plecat în această dimineață spre Republica Moldova
07 mai, 11:57

Secretarul de stat Andrei Baciu (foto dreapta) a gifrat transportul noii tranșe de doze de vaccin Covid-19 pentru  Republica Moldova. Foto: RoVaccinare
În sprijinul autorităților din Republica Moldova implicate în lupta de combatere a pandemiei, Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, fiind trimisă o nouă tranșă de 100.800 doze de vaccin COVID-19 produs de AstraZeneca.

În această dimineață, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu destinația Republica Moldova, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu. 

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, pe ruta București – Chișinău și retur. 

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău, se arată pe pagina de Facebook #RoVaccinare.

G Ad:

Ştiri Recomandate

România poate să vândă doze de vaccin COVID
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri