10 modalități de a reduce aportul de sare

Sare
Majoritatea oamenilor consumă mai multă sare decât trebuie. Iată 10 modalități de a elimina excesul de sodiu din dieta ta.

Preferința pentru alimentele mai puțin sărate poate fi literalmente un gust dobândit, iar strategiile pentru reducerea sării din dietă ar trebui să includă expuneri repetate la alimente cu un nivel scăzut de sodiu. Încercați aceste 10 sfaturi pentru a reduce sarea date de expeții de la University Health News:

1) Folosiți ingrediente proaspete când puteți. E vorba de alimente mai puțin sau deloc procesate ori ambalate, care înseamnă, de obicei, mai puțin sodiu.

2) Clătiți alimentele din conserve, precum fasolea, porumbul și mazărea. Îndepărtează partea cea mai mare de sodiu.

3) Nu adăugați sare în paste sau cartofi în timpul gătitului. Economisiți cantitatea mică de sare pentru masă, unde are cel mai mare impact asupra gustului.

4) Folosiți sare grunjoasă, conține mai puțin sodiu decât sarea de masă obișnuită.

5) Nu vă așteptați ca sărea de mare să conțină mai puțin sodiu. Același lucru este valabil și pentru sărurile gastronomice fin măcinate, fie din Franța, fie din Himalaya.

6) Înlocuiți sarea cu arome acide, cum ar fi sucul proaspăt de lămâie sau de lime ori coaja de lămâie. Nu este un substitut complet al gustului, dar ajută.

7) Încercați înlocuitori de sare. De obicei, conțin potasiu, în loc de sodiu, dar pot avea un gust amar. 

8) Atenție la conținutul de sodiu al condimentelor, cum ar fi sosul de soia, sosul la grătar, ketchup, gustări, murături, alimente marinate îmbuteliate și sosuri pentru salată. Fiți atenți chiar și la produsele care susțin că au sodiu redus.

9) Fiți conștienți că adaptarea la o dietă cu mai puțină sare e un proces de durată. Reduceți treptat aportul de sare pentru a permite papilelor gustative să se obișnuiască fără ea.

10) Citiți etichete, puneți întrebări și alegeți cu atenție. Amintiți-vă că cea mai mare parte a sodiului din dietă provine din alimente procesate, ambalate și de la restaurant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel